<strong>HER ER NEXUS 5:</strong> Større skjerm, raskere prosessor og bedre kamera.  Foto: Google
HER ER NEXUS 5: Større skjerm, raskere prosessor og bedre kamera. Foto: Google Vis mer

Offisiell: Nexus 5 og Android 4.4

Google har lansert ny smartmobil og nytt operativsystem.

Publisert
Sist oppdatert

Etter måneder med lekkasjer er den neste Google-telefonen, oppfølgeren til Nexus 4, endelig offisiell.

Nexus 5, som er produsert av LG, vil også være den første mobilen som leveres med den neste versjonen av Googles Android-operativsystem.

Les også: Slik var Nexus 4

Større og raskere

Nykommeren har en 4,95-tommers skjerm med Full HD-oppløsning på 1920x1080 punkter, hvilket gir en pikseltetthet på 445 ppi. Skjermen er både større og skarpere enn forrige generasjon.

Telefonen drives av en firekjerners Qualcomm 800 prosessor på 2,3 GHz - den samme lynkjappe CPU-en som sitter i LGs G2-toppmodell. Den er også utstyrt med 2 GB RAM og et batteri på 2.300 mAh.

Kameraet på baksiden er på 8 megapiksler, og det har også fått optisk bildestabilisering. Frontkameraet er på 1,3 megapiksler. Det er ellers støtte for Wi-fi 802.11 a/b/g/n/ac, 4G LTE, Bluetooth 4.0 og NFC, som seg hør og bør.

Telefonen veier 130 gram, og har dimensjonene 69,17 x 137,84 x 8,59 mm.

Det gjør den tynnere, men også lengre og bredere enn forgjengeren.

Baksiden i glass er dessuten byttet ut med en type matt plast, som kanskje ikke er like stilig, men til gjengjeld mindre utsatt for skader.

Offisiell: Nexus 5 og Android 4.4


Prisen starter på 349 dollar for 16 GB-modellen, og 399 dollar for 32 GB-modellen. Nexus 4 kostet fra rundt 4.000 da den ble lansert her til lands, så vi tipper nykommeren vil ligge på rundt det samme.

OPPDATERT: Vi har nå fått bekreftet at Nexus 5 kommer i norske butikker fra midten av november. Prisen er satt til 4.299 kroner veiledende for 16 GB-utgaven. I starten er det kun denne som blir tilgjengelig i Norge, i sort utførelse, får vi opplyst fra LG.

Les også: Her er Motorolas første Google-telefon

"Ren" Android

Nexus 5 med den aller nyeste "rene" Android-opplevelsen i form av Android 4.4 KitKat, som Google lover også blir tilgjengelig på Nexus 4, 7 og 10 i løpet av de kommende ukene.

Det er også den store fordelen med å velge Nexus-produkter fremfor noe annet på Android-plattformen: Man får alltid tilgang på ny programvare nesten umiddelbart etter lansering. Og med "ren" opplevelse betyr det uten all ekstra programvare og funksjonalitet øvrige produsenter legger på toppen av Googles løsning, noe som ofte trekker ned brukeropplevelsen.

Blant nyhetene i Android 4.4 er oppdatert brukergrensesnitt, en ny Hangouts-app med SMS-integrasjon, en ny telefon-app som sorterer kontakter etter de du snakker med oftest, visning av cover-omslag på hele låseskjermen når du spiller musikk, bedre støtte for trådløse utskrifter, og masse mer.

Nexus 5 får også en unik KitKat-funksjon i form av muligheten til å styre telefonen med stemmen ved å bare si "OK Google".

Les også: Motorola vil la deg bytte smartmobilen selv

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer