Nyttige apper til studiestart

Nytt skoleår, nye muligheter. Her er ti apper som kan gjøre studiehverdagen lettere.

Mobilen og nettbrettet kan være et nyttig verktøy i studiene om du bare har de riktige appene. Foto: Colourbox/Kirsti Østvang
Mobilen og nettbrettet kan være et nyttig verktøy i studiene om du bare har de riktige appene. Foto: Colourbox/Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Appene har inntatt klasserommene og forelesningssalene. Mobilen og nettbrettet er et nyttig hjelpemiddel i studiesammenheng, og kan enkelt brukes til andre ting en Facebook og Candy Crush.

Enten du skal holde oversikt over timeplanen, ta notater, skrive oppgaver og få hjelp til vanskelige mattestykker, finnes det en rekke apper å velge mellom, både til iOS og Android, og til en viss grad Windows Phone.

Vi har tidligere skrevet artikkel med «29 kjekke apper for studenten», men siden gode tips aldri kan gjentas for ofte, gjentar vi suksessen, med både gamle og nye forslag.

Her er ti kjekke apper som kan komme godt med i det kommende skoleåret.

Les også: Velg riktig PC til skolestart

iStudiez Pro

image: Nyttige apper til studiestart


Alle smartmobiler kommer med en kalender, men er du student trenger du kanskje noe mer. iStudiez Pro er en fullverdig digital studieplanlegger med kalender hvor du kan legge inn timeplan, forelesninger, innleveringer, karakterer og så videre. Appen har innebygd synkronisering som gjør at den kan brukes på tvers av enheter, også Mac. Til mobil og nettbrett finnes den dessverre kun for iOS. En lignende app til Android er Class Buddy.

Lenker:
iStudiez Pro for iOS (App Store, kr 21)
Alternativ: Class Buddy for Android (Google Play, kr 11,66)

Evernote

Notatapper finnes i et uendelig antall varianter, men få er så forseggjort og allsidig som Evernote. Du kan opprette forskjellige notatbøker og sortere notatene i ulike kategorier, legge på nøkkelord for å enklere søke dem opp igjen, laste opp bilder og lyd, sende artikler fra nettleseren og lage gjøremålslister i notatene. Alt synkroniseres i skyen, og tjenesten fungerer på tvers av de fleste plattformer, hvilket gjør at notatene er tilgjengelig nær sagt overalt.

Lenker:
Evernote for iOS (App Store, gratis)
Evernote for Android (Google Play, gratis)
Evernote for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

Wunderlist

En pen liten gjøremålsapp som hjelper deg med å huske alt du skal gjøre. Wunderlist er enkel, men har samtidig det som trengs av funksjonalitet. I tillegg til å opprette gjøremål kan du opprette huskelister for ulike formål. Du kan få varsler på både de enkelte gjøremålene, men også listene. Det er dessuten mulig å dele lister med andre brukere, slik at flere kan administrere og følge med på hva som blir gjort. Finnes også for Windows og Mac.

Lenker:
Wunderlist for iOS (App Store, gratis)
Wunderlist for Android (Google Play, gratis)

Dropbox

Som student kan det være nyttig å ha tilgang til viktige filer uansett om man befinner seg på skolen eller hjemme. Det finnes i en rekke tjenester som lar deg lagre og synkronisere filer på nettet. En populær variant er Dropbox, som er gratis og tilbyr 2GB lagringsplass med mulighet for utvidelse. En veldig kjekk ting hvis du bruker Dropbox på mobilen er automatisk backup av bildene du knipser med telefonen.

Lenker:
Dropbox for iOS (App Store, gratis)
Dropbox for Android (Google Play, gratis)
Det finnes ingen offisiell klient for Windows Phone, men flere uoffisielle - søk på dropbox

Google Drive

image: Nyttige apper til studiestart


Googles nettlagringstjeneste kan brukes til å lagre filer i skyen, men har en annen fordel: den har også en innebygd kontorpakke som lar deg lage tekstdokumenter, regneark og presentasjoner som du kan ha tilgjengelig uansett hvor du er. Drive er også supert til gruppesamarbeid, da man kan dele og redigere dokumenter med andre brukere. Google-tjenesten er nok ikke like rik på funksjoner som Microsoft Office, men har det meste folk flest trenger, er lett å bruke og koster ingen ting.

Lenker:
Google Drive for iOS (App Store, gratis)
Google Drive for Android (Google Play, gratis)

Camscanner

Å skanne inn dokumenter er bare 2005. Bruk heller smartmobilen! Med en app som CamScanner kan du skanne notater, artikler, kvitteringer, kontrakter, brev eller hva det måtte være, og lagre direkte i PDF-format. Appen støtter også OCR (tekstgjenkjenning), direkteopplasting til nettlagringstjenester også videre, og kan være et nyttig verktøy for å ha alle viktige dokumenter digitalt.

Lenker:
Camscanner for iOS (App Store, gratis)
Camscanner for Android (Google Play, gratis)

Kindle

Studiebøker er dyrt, men det er mulig å kutte kostnader ved å kjøpe ebok-versjoner på engelsk fra Amazon. Deres Kindle-app fungerer på alle plattformer og har et enormt utvalg ebøker. Appen kommer også med en innebygd ordbok og søkefunksjoner, hvilket er nyttig for deg som er student. Den kan synkronisere biblioteket ditt med skyen, så du kan fortsette å lese der du slapp på din telefon, nettbrett eller datamaskin.

Lenker:
Kindle for iOS (App Store, gratis)
Kindle for Android (App Store, gratis)
Kindle for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

WolframAlpha

WolframAlpa er søkemotoren som på en enkel og oversiktelig måte kan gi deg svar på de fleste spørsmål knyttet til matte, fysikk, kjemi, ord, konverteringer, demografi, viktige datoer og mye mer. Det er som Google, bare med en mye større hjerne. Wolfram Alpha støtter ikke norsk, så det er en viss læringskurve å finne ut hvordan du skal stille spørsmålene. Når du først har begynt å mestre tjenesten kan du imidlertid få mye nytte av den i studiesammenheng.

Lenker:
WolframAlpha for iOS (App Store, 21 kroner)
WolframAlpha for Android (App Store, kr 16,78)

image: Nyttige apper til studiestart


Trenger du mer mattehjelp? Bruk telefonen som avansert kalkulator

TED

Ikke hørt om TED? Det er et nettverk med konferanser som foregår verden rundt hvor en rekke eksperter gir korte, inspirerende foredrag om et emne, det være seg vitenskap, medisin, teknologi, popkultur og så videre. Foredragene er både lærerrike og morsomme. Med TED-appen kan du se over 1.400 videoer, noen av dem har også norske undertekster, og de kan også lastes ned for offlinevisning.

Lenker:
TED for iOS (App Store, gratis)
TED for Android (Google Play, gratis)

iTunes U

iTunes U er utdanningsavdelingen på iTunes Store, som består av over 500.000 gratis forelesninger, videoer, filmer og andre ressurser fra hele verden. Her kan du følge undervisning fra toppuniversiteter som MiT og Harvard, norske NTNU og Universitetet i Stavanger, eller noen av de andre tusen universitetene som legger ut forelesninger på iTunes-universitetet. Appen kan synkes mot iCloud, slik at alt nedlastet kursmateriell blir tilgjengelig på tvers av enhetene.

Lenker:
iTunes U for iOS (App Store, gratis)

Hvilke apper anbefaler du til en student? Legg igjen en kommentar nedenfor, da vel!