Nyttig tilbehør til mobilen

Hva kjøper du egentlig til den mobilfrelste?

MYE Å VELGE I: Det er ganske mye ekstrautstyr du får kjøpt til mobilen i dag. Her er noen av våre anbefalinger. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MYE Å VELGE I: Det er ganske mye ekstrautstyr du får kjøpt til mobilen i dag. Her er noen av våre anbefalinger. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smartmobilen får stadig flere bruksområder, og vi bruker den bare mer og mer. Noen av oss bruker den så mye at vi går med nødladere i hver eneste lomme.

Det finnes en haug med forskjellig tilbehør til mobilen enten du ønsker å beskytte den, få mer strøm, få bedre lyd, ta bedre bilder og så videre.

Her er ti* forslag til ekstrautstyr du kan kjøpe til den mobilfrelste i julegave.

LES FLERE FORSLAG: Harde pakker du trygt kan legge under treet

Bruk beskyttelse*

Noen skifter deksel på mobilen like ofte som de skifter truse. Neida, forhåpentligvis ikke, men mobildeksler har blitt stor industri, og er ikke bare et produkt som brukes for å beskytte en kostbar mobil. Det har også blitt et moteprodukt. De finnes i alle slags mulige former og farger, alt fra de helt enkle, minimalistiske til prangende og skrullete.

Det er ikke bare i elektronikkbutikker du får kjøpt mobildeksler. Klesbutikker, som Hennes & Mauritz, selger det også. Mange kjøper også fra nettbutikker som Ebay, Etsy , Case-Mate og Society6.

Kvaliteten varierer, men det er som regel slik at de beste dekslene koster litt.

Nyttig tilbehør til mobilen


Har du iPhone, anbefaler vi Apples egne deksler. Silikondekselet til iPhone 6S kommer i en drøss forskjellige farger og holder seg pent lenge. Prisen er 349 kroner.

Lommebokdeksel er en annen favoritt blant herrene i Dinsides dataredaksjon. Til Samsung Galaxy S6 får du for eksempel Spigen Case Wallet S for 30 dollar, drøye 250 kroner. Har du iPhone 6, finnes blant annet Griffin Wallet Case for 349 kroner.

Et annet praktisk deksel med plass til bankkort eller andre kort er Sena Walletbook-etui for iPhone 6 og 6s, med ekte skinn og en kortlomme på baksiden. Prisen er 559 kroner. De finnes også for Samsung-mobiler.

Mens noen mobiler i dag er vanntette, er de fleste ikke det. Det finnes imidlertid deksler som tar hånd om det, som Thule Atmos X5 for iPhone 6 og 6s, eller Atmos X3 for Galaxy S6.

LES OGSÅ: XY holder orden på eiendelene dine

Tomt for strøm?

Nyttig tilbehør til mobilen


Man kan aldri få nok strøm på mobilen, men dessverre går batteriet svært ofte fortere tomt enn man skulle ønske. For den som ikke alltid er i nærheten av et strømuttak å lade på, er en nødlader redningen.

iWalk Extreme Trio 10000 er en av våre absolutte favoritter i så måte, og vi ga den terningkast 6 da vi testet den tidligere i år.

«Den koster riktignok litt ekstra, men på kjøpet får du også to innebygde kabler, slik at du slipper å ha med noen ekstra, og et svært hendig display som viser gjenstående batteri, hvor lenge det er til du har ladet opp og hvor mye strøm som går ut av enheten.

iWalk Extreme Trio har svært god kapasitet i forhold til hva som er oppgitt på esken, og også svært god kapasitet i forhold til både vekt og volum. I tillegg kan den lade inntil tre enheter samtidig og leverer godt med strøm til det du måtte plugge i.»

Prisen ligger for øyeblikket på 599 kroner i norske nettbutikker.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig nødlader

Deksel med batteri

Nyttig tilbehør til mobilen


Apples nyeste løsning på batteriproblemer er iPhone 6s Smart Battery Case. Dekselet har blitt kraftig harselert med, først og fremst på grunn av det noe merkelige utseendet.

Flere som har testet det, sier imidlertid at det spesielle designet gjør det ganske behagelig å bruke. Det er også blant de slankere løsningene du får tak i.

Smart Battery Case dobler omtrent batteritiden på en iPhone 6 eller 6s. Prisen er på nivå med andre batterideksler, rundt en tusenlapp, i norske nettbutikker.

Mophie, Belkin og Incipio tilbyr også batterideksler til smarttelefoner.

LES OGSÅ: Mophies batterideksel gir også ekstra lagringsplass

Passer ikke øreproppene?

Nyttig tilbehør til mobilen


Når man kjøper iPhone, får man Apples ørepropper, Earpods, med på kjøpet. De er helt kurante, i hvert fall om man ikke er hifi-entusiast, men passformen er ikke for alle.

Noen opplever at de detter ut hele tiden, kanskje særlig når de skal ut og løpe. Sprng Clip er tilbehøret som holder dem på plass.

De klipses fast på Earpod-ene, og kan justeres slik at de passer akkurat dine ører, deretter er det bare å dytte dem på plass og komme seg ut på tur.

Et sett med Sprng Clip koster 10 dollar fra produsentens nettsider. Frakt er cirka 4 dollar, så totalt vi du måtte punge ut omlag 120 kroner.

LES MER: 80 kroner fikser Apples ørepropper

Slutt på ledningskrøll

Nyttig tilbehør til mobilen


Mens vi er inne på de hvite Apple-øreproppene. Hvor mange har ikke opplevd ledningskrøll når de tar dem opp av jakkelomma eller veska? I stedet for å bruke masse tid på å løse opp kabelflokene, kjøp heller en «Turtleneck».

Vi testet ledningsstrømpen, som er norskutviklet, tidligere i høst, og likte konseptet godt. Ikke bare hindrer den ledningskrøll i lomma, den beskytter samtidig ledningen.

Prisen er 210 kroner for én strømpe, og du kan velge mellom sju forskjellige farger.

LES OGSÅ: Alt du kan bruke iPhone-øreproppene til

Enda bedre kamera

Nyttig tilbehør til mobilen


Det er fremdeles sånn at du tar de beste bildene med et vanlig systemkamera, men de fleste velger likevel å bruke mobilen, da det er det kameraet man alltid har med seg. Mobilkameraene våre blir stadig bedre, men det finnes også hjelpemidler som kan heve bildekvaliteten enda mer.

Blant annet får du kjøpt kameralinser du kan feste på telefonen.

Olloclip er en av mange produsenter av slikt utstyrt, og har kameralinser for både iPhone og Samsung Galaxy-telefoner, med både vindvinkel, makro, fisheye og telelinse.

4-i-én-linsen fra Olloclip koster i underkant av 700 kroner på blant annet Apple Store.

LES OGSÅ: DxO One gir skikkelig gode iPhone-bilder

For stødige bilder

Nyttig tilbehør til mobilen


Å ta gode mobilbilder krever en stødig hånd, og da kan et mobilkamerastativ komme godt med.
Joby Gorillapod Griptight Stand
er en favoritt hos oss, fordi det er så enkelt å justere samt feste på (eller slange rundt) nær sagt hva som helst.

Det kan brukes med de fleste mobiler takket være en klemmebasert mobilholder, og koster dessuten ikke mer enn et par hundrelapper.

LES OGSÅ: Hvilken selfiestang er best?

Skriv ut mobilbildene

Nyttig tilbehør til mobilen


Vi tar mange bilder med telefonene våre, men hva gjør vi med dem etterpå? Noen av dem legger vi kanskje ut på Facebook eller andre sosiale medier, mens resten blir bare liggende og støve vekk på mobilen. I kompaktkameraets storhetsdager brukte vi fotoskrivere til å forevige bildene på papir, men den prosessen har blitt tungvint i dag. Løsningen?

En mobilfotoskriver, som Polaroid ZIP Instant Fotoskriver. Alt du trenger å gjøre for å skrive ut bildene er å laste ned en app. Prisen er omlag 1.500 kroner for selve skriveren, men så må du også fylle på med papir etter hvert.

LES OGSÅ: Fremkall mobilbildene fra en app

Orden på skrivebordet

Nyttig tilbehør til mobilen


Lyst til å få litt mer orden på ladekablene på kontorpulten eller nattbordet, sjekk ut BlueLounge CableDrop. Det er små kabelholdere du kan feste hvor som helst ved hjelp av dobbeltsidig teip. Aldri mer løse kabler!

Du får dem i to størrelser, Cable Drop og CableDrop Mini, og de kommer i pakker på henholdsvis seks og ni. Prisen er den samme, 9,95 dollar, cirka 88 kroner.

LES OGSÅ: Hold orden på dingsene med Cocoon Grid-It

Berøringsvennlige hansker

Nyttig tilbehør til mobilen


På denne tiden av året er det nesten umulig å bruke mobilen utendørs uten å fryse på fingrene. Det er bare noen få mobiler som kan brukes med hanske, men heldigvis finnes det hansker som er laget for å kunne betjene berøringsskjerm.

Mujjo lager noe av de aller beste berøringsvennlige hanskene, og vi har vært godt fornøyd med både de strikkede variantene og de i skinn. Prisene ligger på mellom 200 og 800 kroner før frakt og moms.

Det finnes hansker med andre funksjoner også. Blant annet selger Coolstuff noe de kaller for blåtannhansker, som er vanter med innebygd handsfree.

Hva slags mobiltilbehør ønsker du deg til jul? Legg igjen nyttige forslag i kommentarfeltet nedenfor!

LES OGSÅ: Dette vil vi IKKE ha til jul

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer