Selv om klokken er 9, er "Ikke forstyrr"-funksjonen fortsatt aktivert. Dermed vil ikke brukerne høre når telefonen ringer.
Selv om klokken er 9, er "Ikke forstyrr"-funksjonen fortsatt aktivert. Dermed vil ikke brukerne høre når telefonen ringer.Vis mer

Nytt år, ny iPhone-feil

Foreløpig ingen fiks.

Siden nyttår har vi mottatt flere eposter fra iPhone-brukere som har problemer med "Ikke forstyrr"-funksjonen på telefonene sine. Problemet ser ut til å ha startet ved overgangen til 2013, og går ganske enkelt ut på at funksjonen er aktiv hele tiden, selv om man har definert at den kun skal være aktiv deler av døgnet.

Funksjonen sørger for at innkommende anrop og varsler blir satt til lydløs når skjermen er låst, og det vises et månesymbol i statuslinjen.

Feilen oppstår på alle i-enheter som har oppgradert til iOS 6, også iPod Touch og iPad.

Det er foreløpig ikke kommet noen fiks fra Apple på det lille, men irriterende problemet. Det eneste du kan gjøre på nåværende tidspunkt, er å deaktivere/aktivere funksjonen manuelt fra Innstillinger-appen.

Også ved overgangen til 2011 opplevde iPhone-brukere en feil i iOS, den gangen var det alarm-funksjonen som ikke fungerte som den skulle. Les mer om det i denne artikkelen.

Ironisk nok har Apple veldig nylig sluppet en tv-reklame som framhever nettopp "Ikke forstyrr"-funksjonen. Timingen kunne nok vært bedre.

Les også: Forventninger til teknologiåret 2013