I soc.* kan du diskutere politikk, religion, emner som opptar kvinner, og andre samfunnsrelaterte ting.
I soc.* kan du diskutere politikk, religion, emner som opptar kvinner, og andre samfunnsrelaterte ting.Vis mer

Nyhetshierarkiet soc.* byr på sosialt mangfold

Vi har alle våre særinteresser innen samfunnsliv og kultur, på forskjellige nivåer og innen ulike emner. Mye av dette er dekket under grupper i soc.* hierarkiet. Let, les, lær, le og lev -- eller diskuter emner som kan være seriøse og følelsesladede.

Nyhetsgrupper er verdensomspennende diskusjonsgrupper du har tilgang til via Internett eller andre kanaler (for eksempel UUCP). I tillegg til mange andre nyhetsgrupper, finnes det åtte hierarkier som hører inn under det etablerte Usenet-systemet: comp (data), humanities (humanistiske fag), misc (diverse), news (nyhetsgruppe-nyheter og administrative grupper), rec (rekreasjon), sci (vitenskap), soc (samfunnsliv og kultur) og talk (samtalegrupper om politikk og annet).

soc.*

I hierarkiet soc.* -- som omhandler samfunnsliv, kultur og relaterte emner -- finner du det meste om det meste. Undergruppene spenner fra adopsjon, ateisme, biseksualitet, brevvenner og politikk til religion, pensjonisttilværelsen, subkulturer, krigsveteraner og kvinner. Og mye, mye mer.

I dette havet av informasjon og diskusjon, ligger det to soc.* grupper som kan være særlig interessante for norske Usenet-brukere -- eller hvor du kan hjelpe andre rundt om i verden med informasjon om Norge:

soc.culture.nordic -- omhandler nordisk kultur (slike grupper finnes også for de fleste andre kulturer, hvis du ønsker å utvide dine horisonter).

soc.genealogy.nordic -- tar for seg slektsforskning og søken etter fjerne slektninger som har nordisk tilknytning (samme type grupper finnes også for andre geografiske områder).

Spennende surfing

Informasjonsutvalget innen soc.* hierarkiet er vidt og spennende. Hvis du er nysgjerrig, så er dette stedet for mye artig lesing og nyhetsgruppe-surfing -- og kanskje blir også du deltaker i en engasjerende diskusjon.