Nye ungdomstelefoner

Nokia og Ericsson kjemper en hard kamp om de yngste mobilkundene. Nå prøver de med nye modeller. Termometer og stoppeklokke er nye, finske lokkemidler for å kapre de unges gunst.

R600 skal introdusere ungdommene for GPRS.
R600 skal introdusere ungdommene for GPRS.Vis mer

Ericssons nyeste virkemiddel i kampen om de yngste mobilbrukerne, er T65 som ankom de norske butikkene for en måneds tid siden, og R600 som kommer rett før jul.

Med R600 skal Ericsson introdusere ungdommene for GPRS. I tillegg har telefonen valgfri farge på det store displayet, innebygget antenne, mulighet for EMS (tekstmeldinger med bilde og lyd) og mobil chat. Telefonen kommer i to farger, champagne eller isblå. Fargen på displayet kan altså endres og være enten grønn, rød eller orange. For å underbygge ungdomsprofilen er telefonen også utstyrt med fire spill: Erix, Catcher, Pathy og Ripple.

Ericsson har foreløpig ikke satt noen pris på telefonen, men den ventes å bli billigere enn T65, som idag koster rundt 2.500 kroner før mobilopperatørenes sponsing.

Seriøs moro

T65 - kanskje den mest komplette ungdomstelefonen.
T65 - kanskje den mest komplette ungdomstelefonen. Vis mer

GPRS finner du også på T65, som allerede plukkes ut av butikkhyllene i raskt tempo. Ved hjelp av et eneste tastetrykk på en dedikert knapp, kommer du inn på det mobile Internett. I tillegg til å ha de samme funksjonene som R600, har T65 også høyhastighets dataoverføring (HSCSD), stemmestyrt oppringning, vibrasjonsvarsling og Picture Phonebook. Sistnevnte er en funksjon som gir mulighet for å legge inn bakgrunnsbilde på skjermen.

Du kan også lagre en logo til hver enkelt av vennene dine, eller ta et bilde av vedkommende, endre formatet, og sende det til mobilen din. Det samme bildet kan du legge i telefonlisten, så det kommer opp på skjermen når vedkommende ringer.

Markedslederen holder stand

Nokia er fortsatt den uovertrufne markedslederen på mobilfronten. Posisjonen forsøker de å holde ved å lansere to nye ungdomstelefoner, Nokia 5510 og Nokia 5210.

Nokia 5510 - den perfekte sms-telefonen?
Nokia 5510 - den perfekte sms-telefonen? Vis mer

Nokia 5510 er både ny og gammel på en gang. Det er opprinnelig en videreføring av salgssuksessen 3310. Den er lagt på siden, og blitt utstyrt med stort tastatur - perfekt for chat og sms.

Mer om Nokia 5510

Nokia 5210 kommer riktignok ikke i butikkene før på nyåret, vi har likevel valgt å ta den med i denne oversikten. Dersom du er riktig ivrig kan du jo ønske deg et gavekort til jul.

Nokia 5210 - best på innsiden?
Nokia 5210 - best på innsiden? Vis mer

5210 er efterfølgeren til salgskometene 3310 og 3330, og er i følge Nokia laget for personer med en aktiv livsstil. Den skal tåle en støyt, og har innebygget termometer. De mest nyttige funksjonene for unge brukere vil nok likevel være at sms-funksjonen har egne smileys, utbedret kalenderfunksjon, stoppeklokke og irDA for infrarød dataoverføring. Telefonen kommer i fem ulike farger, men du kan selvsagt bytte ut dekslene.

Tilbake til hovedartikkelen