Nye Toshiba-PDAer på vei

Kommer Toshiba med en ny PDA i nærmeste fremtid? Det påstår ihvertfall flere nettsteder, og her er informasjonen vi fant.

Toshiba har høstet lovord for sin lille og billige PocketPC-PDA, som bærer navnet e310. Vi skal forøvrig teste denne modellen i løpet av neste uke.

Selskapet hviler imidlertid ikke, og det er ganske klart at de vil i nærmeste fremtid lansere tre nye PDA-modeller, selv om det har ikke kommet noen offisiell informasjon fra Toshiba foreløpig. Her er likevel det vi vet:

e740

Den nye modellen skal komme i tre varianter, som bygger på det samme designet. Forskjellene vil være diverse muligheter for trådløs kommunikasjon: én av modellene kommer med innebygd Bluetooth, én har innebygd 802.11-støtte, mens den siste versjonen ikke har noen trådløse muligheter i det hele tatt.

e740 er ikke noen mini-PDA, størrelsesmessig skal den være tilnærmet lik kjente modeller fra HP eller Compaq. Det skal være mulig å koble en utvidelsespakke til maskinen, som skal ha VGA-utgang (meget interessant), samt USB-port, som vil gjøre det mulig å koble til tilleggsutstyr som tastatur, skriver eller kamera.

e740 skal også ha støtte for både Compact Flash og Secure Digital-minnekort, samt muligheter for utbygging med tilleggsbatteri, Bluetooth-kort og mye mer.

Maskinen skal bygge på XScale-prosessoren med 400 MHz, og skal ha 64 MB minne.

I følge ryktene skal e740 bli offisielt vist frem i løpet av noen uker, og vi kommer da selvfølgelig tilbake med en oppdatering.