Nye SE-telefoner på vei?

RYKTER: Nye, uannonserte mobiler er alltid et hett tema, og i disse dager snakkes det om tre kommende modeller. Vi har informasjonen.

De aller fleste mobilprodusenter er stadig vekk ofre for rykter og spekulasjoner om kommende modeller, og Sony Ericsson virker til å være mer utsatt for dem enn de fleste andre. Interessant nok har ryktene om planlagte telefoner til Sony Ericsson ofte vist seg til å stemme. Gjør de det denne gangen også?

Vi begynner med den mest interessante, oppfølgeren til suksessmobilen K750, som etter sigende skal hete K800 (kodenavn Betty). Dette er en kraftpakke av en mobil, med betydelig forbedrede spesifikasjoner.

Designmessig virker telefonen til å følge K750-filosofien, med tilsvarende utforming, taster og fargevalg, men med annerledes navigasjonsløsing.

K800?
K800? Vis mer


Menysystemet skal imidlertid være temmelig annerledes, og støtte mye av den samme funksjonaliteten som den kommende proffmobilen P990. Hva det betyr i praksis, vet vi ikke.
Under panseret er telefonen et skikkelig monster. Kameraet skal støtte hele 3.2 megapiksler, telefonen skal ha innebygde stereohøyttalere, en flott totommers skjerm med 240x320-oppløsning, og en dedikert GeForce-grafikkbrikke som skal levere spillgrafikk av høyere kvalitet enn noensinne mulig.

Det ser imidlertid ikke ut til at K800 vil støtte 3G, men en annen modell med tilsvarende spesifikasjoner og UMTS-støtte skal også være under utvikling.

Rykte nummer to forteller om en rimeligere og enklere variant av profftelefonen P990. Denne skal visst hete P970, og ryktene baserer seg kun på bilder av et tomt skall til telefonen. Det sies at P970 kommer til å ha trykkfølsom skjerm og en slags løsning for QWERTY-tastatur (som er annerledes enn varianten brukt på P910/990-modellene), men vil mangle mer avanserte funksjoner som 3G, WLAN og lignende.

Dette skal være skallet til P970
Dette skal være skallet til P970 Vis mer


Til slutt snakkes det også om en ny Walkman-telefon, denne gangen i kamskjellformat. Navnet er visst W650, og spesifikasjonene skal tilsvare W550 – det blir altså ikke noen ny toppmodell i Walkman-serien. Vi får 1.3 megapikselkamera, FM-radio, plass til minnekort og HTML-leser – og naturligvis enkel overføring av musikk og et praktisk menysystem for å finne frem til sangene, noe som tross alt er essensen i Walkman-serien.

Ny walkmanmobil?
Ny walkmanmobil? Vis mer


Nok en gang: Ingen av de nye telefonene er offisielt bekreftet, og navn, spesifikasjonene og utseende kan være helt annerledes den dagen de faktisk dukker opp, om de i det hele tatt gjør det.

I tiden fremover er det flere anledninger for Sony Ericsson å vise nye modeller – blant annet 3GSM-kongressen og CeBIT-messen. Vi håper på mer info da!