CES 2020

Nye ørepropper med unik lydprofil

Jabra lanserte to nye produkter under teknomessa CES, samt en helt ny lydopplevelse.

SPORTSPROPPER: Jabra lanserer en aktiv-utgave av de kritikerroste proppene Elite 75t. Foto: Jabra
SPORTSPROPPER: Jabra lanserer en aktiv-utgave av de kritikerroste proppene Elite 75t. Foto: Jabra Vis mer

«Suveren lyd!» var konklusjonen da vi testet øreproppene Jabra Elite 75t i fjor. Nå har Jabra vist frem den sportslige varianten, kalt Elite Active 75t, som er oppfølgeren til fjorårets Active 65t, som gikk til topps i Dinsides test av trådløse sportsørepropper.

De nye proppene er 22 prosent mindre enn den foregående modellen, uten at det går ut over funksjonaliteten. IP-klassifiseringen er økt til IP57, som betyr at de tåler både regn og svette.

Få med deg alle nyhetene fra CES 2020.

Jabra Elite Active 75t

Jabra sier i en pressemelding at proppene har et «holdbart belegg som gir godt feste og som er motstandsdyktig mot støv og svette».

Batteritiden er hele 89 prosent bedre og med lading i etuiet skal de holde opptil 28 timer mellom hver lading.

Nytt av året er også Jabra MySound, som er utviklet i samarbeid med GN Hearing – søsterselskapet til Jabra. MySound kan optimalisere lydopplevelsen basert på en personlig høreprofil.

Jabra Elite Active 75t er mer motstandsdyktig mot svette og de tåler også litt regn. Foto: Jabra
Jabra Elite Active 75t er mer motstandsdyktig mot svette og de tåler også litt regn. Foto: Jabra Vis mer

Dette setter man opp i appen Jabra Sound+ hvor man gjennomfører en test som består av en serie med pipelyder, ikke ulikt hvordan de spesielle Nuraphone-hodetelefonene fungerer, og kalibrerer lydbildet basert på dette. Det gjenstår å se om Jabra gjør det like godt som Nuraphone.

Jabra Elite Active 75t blir tilgjengelig i februar med en veiledende pris på 2199 kroner.

Jabra 45h

I tillegg lanserer Jabra Elite 45h med samme MySound-teknologi og opptil 40-timers batteritid.

15 minutter lading skal holde til 8 timer lytting. Hodetelefonene har også to mikrofoner for samtaler, Bluetooth 5 og støtte for stemmeassistenter som Siri og Google Assistent, som du kan aktivere via en knapp på den ene klokken.

Jabra 45h i fargen beige. Foto: Jabra
Jabra 45h i fargen beige. Foto: Jabra Vis mer

Med lanseringen av disse sier Jabra at de «setter en ny standard for hodetelefoner i kategorien 100 dollar». I Norge vil hodetelefonene koste 999 kroner når de lanseres i februar. Så gjenstår det å se om 45h leverer opp til det, men Jabra ble faktisk best i test da vi testet rimelige hodetelefoner i fjor.

Jabra Elite 45h blir tilgjengelig i februar med en veiledende pris på 999 kroner. Hodetelefonene kommer i fargene blå, kobber, titansvar, grå, beige og mint.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!