Nye Nokia Lumia 925

En Nokia Lumia 920 i metall, som heldigvis er lettere og tynnere.

IKKE FARGERIK: Nokia Lumia 925 har gått bort fra de sterke fargene til Lumia 920. Nå er det metall som gjelder.  Foto: Nokia
IKKE FARGERIK: Nokia Lumia 925 har gått bort fra de sterke fargene til Lumia 920. Nå er det metall som gjelder. Foto: Nokia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Verdens mest innovative smarttelefon blir nå bedre, sa mobildirektør Jo Harlow i Nokia da hun viste frem Lumia 925 i dag.

Dette er Lumia-linjens nye flaggskip, og en oppgradering av Nokia Lumia 920, som kom ut i fjor.

Vi snakker altså om en ganske stor Windows Phone-telefon, som nå er laget av aluminium.

Lettere, tynnere

Størrelsen og vekten var noe DinSide trakk Lumia 920 for da vi testet den.

Les også: Test av Nokia Lumia 920

– Jeg burde kanskje ikke si det, men Lumia 920 var litt tung, innrømmet Vodafone da de var på scenen under Lumia 925-pressekonferansen.

TRÅDLØST: Du kan lade Nokia Lumia 925 trådløst, vel og merke om du først setter på dekselet.  Foto: Nokia
TRÅDLØST: Du kan lade Nokia Lumia 925 trådløst, vel og merke om du først setter på dekselet. Foto: Nokia Vis mer


Nå som Lumia 925 er laget av metall, kunne man kanskje frykte at den var enda større og enda tyngre. Men det er heldigvis ikke tilfellet: Lumia 925 veier 139 gram, mot Lumia 920 sine 185 gram. Og den er 8,5 millimeter tykk, mot Lumia 920 sine 10,7 millimeter.

Skjermen er like stor, med sine 4,5 tommer. Til gjengjeld har den nå fått AMOLED. Kanskje derfor oppgis 925 å ha lenger batteritid enn 920, for 925 har akkurat like stort batteri som forgjengeren, på 2.000 mAh.

denne Nokia-nettsiden har DinSide satt opp Nokia Lumia 925 vs. Nokia Lumia 920, så kan du selv se alle forskjellene og likhetene.

Foto: Nokia
IKKE FARGERIK: Nokia Lumia 925 har gått bort fra de sterke fargene til Lumia 920. Nå er det metall som gjelder. Foto: Nokia
TRÅDLØST: Du kan lade Nokia Lumia 925 trådløst, vel og merke om du først setter på dekselet. Foto: Nokia
Foto: Nokia
SMART CAMERA: Nokias nye kamera-app lar deg for eksempel sette sammen flere bilder på denne måten. Foto: Nokia
OJSANN: Telefondirektør Jo Harlow i Nokia forsøkte seg som baskettballspiller under pressekonferansen. Foto: Nokia

Her kan du se flere bilder av Nokia Lumia 925:

Mye likt, noe dårligere

Så hva annet er nytt på maskinvarefronten? Ikke spesielt mye.

SMART CAMERA: Nokias nye kamera-app lar deg for eksempel sette sammen flere bilder på denne måten.  Foto: Nokia
SMART CAMERA: Nokias nye kamera-app lar deg for eksempel sette sammen flere bilder på denne måten. Foto: Nokia Vis mer


Prosessoren er den samme, en dobbeltkjernet Qualcomm Snapdragon S4 på 1,5 GHz. Så langt vi forstår er også kameraet på Lumia 925 likt som på forgjengeren, altså et "PureView"-kamera på 8,7 MP. Det var et kamera vi forøvrig likte svært godt da vi testet Lumia 920.

Mye er altså likt, men noe er faktisk blitt dårligere, også. For eksempel har Lumia 925 16 GB minne, mot Lumia 920 sine 32 GB. Og du får ikke lenger ladet opp telefonen trådløst uten videre, selv om Harlow skrøt av at Nokia er "forpliktet" overfor trådløs lading. Vil du lade opp Lumia 925 trådløst, må du nemlig sette på et ekstra deksel.

Les også: Test av Nokia Lumia 620 – billig og bra!

Ny kamera-app

Det var programvaren Nokia valgte å fokusere på under pressekonferansen, og da spesielt kameraprogramvaren.

OJSANN: Telefondirektør Jo Harlow i Nokia forsøkte seg som baskettballspiller under pressekonferansen.  Foto: Nokia
OJSANN: Telefondirektør Jo Harlow i Nokia forsøkte seg som baskettballspiller under pressekonferansen. Foto: Nokia Vis mer


Den ikke spesielt atletiske mobildirektør Harlow kom plutselig ut i fullt basketball-utstyr, og klarte å "dunke" på en kurv som rakk henne til skuldrene mens designdirektør Stefan Pannenbecker tok bilder av henne med den nye appen Smart Camera. Den minner om funksjoner vi blant annet ser i HTC Zoe og Samsungs programvare. Blant annet kan man ta flere bilder etter hverandre for å blant annet velge ut det perfekte resultatet, eller en kan sette bildene sammen. Tanken bak appen er altså ikke spesielt original, men den så ut til å være svært enkel å bruke, og ikke minst: Rask.

Les også: Test av HTC One med Zoe

Nokia fortalte også at Hipstamatic-appen nå blir tilgjengelig i Windows Phone, i alle fall for Lumia-eiere. Instagram, som nå har blitt manges førstevalg for deling av "retrobilder", er fortsatt en saga blått på operativsystemet.

Lumia 925 slippes i enkelte land i juni, og får en anbefalt pris før avgifter på 469 euro, altså omlag 3.500 kroner. Den norske prisen blir 4.500 kroner med moms, og telefonen blir ikke tilgjengelig før i løpet av fjerde kvartal i år.

Her er en produktpresentasjon av Nokia Lumia 925 (du finner flere på Nokias Youtube-kanal):

Hva synes du om Nokia Lumia 925? Si din mening under!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!