Nye håndholdte PCer fra Compaq og Handspring

Den siste uken har vært preget av nyheter fra PDA-verdenen. Blant annet har informasjon om nye Visor- og iPaq-modeller lekket ut.

Omtrent samtidig som Palm offisielt lanserte sin nyeste lavprismodell, m105, dukket det opp en god del uoffisiell informasjon om oppgraderinger til Compaqs iPaq-serie og, ikke minst, om en ny Handspring Visor-maskin. Disse nyhetene er imidlertid ikke helt bekreftet.

IPaq med vanvittig mye minne

Den kanskje mest interessante nyheten rundt PDAene (personlige digitale assistenter) er at Compaq planlegger å oppgradere sin lekre toppmodell, iPaq. Først og fremst får maskinen dobbelt så mye minne, fra ”stakkarslige” 32 MB til hele 64 MB. Dette er mer enn noen av konkurrentene har foreløpig. I tillegg får iPaqen to PC-card-plasser og muligheter for tilknytning til trådløse nettverk.

PDAen vil fremdeles bruke Microsofts PocketPC-operativsystem og ha fargeskjerm. Med andre ord, maskinen er rettet mot de samme profesjonelle brukerne som før, men nå med mye større lagringskapasitet.

Prisen og lanseringsdatoen på den nye iPaqen er ikke klar, men vi regner med at prislappen vil ligge noe over de 6.600 kronene du i skrivende stund må betale for 32 MB-utgaven.

Handspring på grensen

Palms største konkurrent, Handspring, ligger heller ikke på latsiden. Snart kommer en ny mellomklassemodell ved navn Visor Edge. Den får 8 MB minne, Palm OS 3.5 og en Springboard-port som kan fjernes helt. Dette betyr at Visor Edge blir den tynneste og letteste maskinen fra Handspring. Det er også lagt vekt på designet, Visor Edge er lekker og metallisk. Det vil også bli mulig å få kjøpt maskinen i flere farger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilgjengeligheten vet vi ikke noe om foreløpig, men prisen vil muligens ligge på rundt 3.200 kroner.

Vi kommer selvsagt til å følge med på de offisielle annonseringene, og kommer tilbake med produkttester så snart som mulig.

Kilder: ZDnet, PDA Buzz.