Nye design- og profftelefoner

Ønsker du deg en splitter ny design- eller profftelefon til jul, har du fire alternativer dersom Ericsson eller Nokia er favorittprodusenten.

Ericsson T68
Ericsson T68Vis mer

Høstens store slag har stått mellom Ericssons T68 og Nokia 8310. Begge er beregnet på kresne brukere som krever både lekker design og avansert teknologi.

Ericsson T68 har GPRS opptil 43.2 kbps, WAP 1.2.1 og bluetooth-støtte, fargedisplay, EMS (sms med bilde og lyd), Mobil chat og e-post, Picture Phone Book, Ordbok og irDA for infrarød overføring.

Høstens store Nokia-slager er 8310, som også er Nokias første GPRS-telefon. Den er litt mindre enn 8210, men er for øvrig ganske lik den tidligere design-favoritten. Den største forskjellen er at 8310 har støtte for både GPRS og høyhastighets dataoverføring (HSCSD) og bruker wap 1.2.1. Dessuten har telefonen en innebygget FM-radio for deg som kjeder deg på bussen.

Både 8310 og T68 finnes nå i butikkene. Sjekk vår prissammenligning for å finne den beste prisen.

Nokia lanserer også 6210 i GPRS-versjon, da kalt 6310. Denne modellen vil også, når den slippes før jul, ha diktafon og talestyrt oppringing.

Høstens kjedeligste?

Ericsson T66
Ericsson T66 Vis mer

Den minst spennende nyheten denne høsten er Ericssons T66. Riktignok er den muligens markedets minste, men det er også telefonens eneste fordel. Den har verken GPRS, Bluetooth eller fargeskjerm, og er i så måte en ren designtelefon.

Vekten er minimale 59 gram, og de fysiske målene 92 x 41 x 18.5 mm er brukt fornuftig. Telefonen har fått en stor skjerm med fem linjers display.

Verdt å vente på?

Først til våren vil vi få se høstens store overraskelse i butikkvinduene. Da kommer nemlig Nokia 7650, den første telefonen med innebygget kamera som slippes på det norske markedet.

7650 er en profftelefon, som også har et pent ytre. Designmessig overrasker telefonen med et skjult tastatur og en stor fargeskjerm. I tillegg til innebygget kamera og fotoalbum, har den GPRS og HSCSD, bluetooth-støtte, irDA for infrarød overføring og støtte for Java.

Årets sprekeste - Nokia 7650 har innebygget kamera og skjult tastatur, men du må vente til våren før du ser den i butikkene.

Foto: Nokia
Årets sprekeste - Nokia 7650 har innebygget kamera og skjult tastatur, men du må vente til våren før du ser den i butikkene.

Foto: Nokia Vis mer

Samtidig slippes også en ny design-telefon som også er tiltenkt proffmarkedet. 6510 støtter GPRS, HSCSD og wap 1.2.1. Mest spennende er det imidlertid at telefonen har en innebygget wap-lommebok, for at du skal kunne shoppe og betale med kredittkort når du surfer med wap. Telefonen har også talestyrt oppringing, diktafon og innebygget radio.

Tilbake til hovedartikkelen