Hvem trenger Apples innebygde videospiller når det finnes apper som dette?
Hvem trenger Apples innebygde videospiller når det finnes apper som dette?Vis mer

Nydelig videospiller til iPhone og iPad

Gjør mobilen eller nettbrettet til din egen lille kinosal.

Å se film og tv-serier på iPad er en nytelse. Å finne ut hvordan du gjør det, kan være en vanskeligere affære.

Du kan laste ned filmer fra iTunes Store eller overføre videoer fra datamaskinen din for å se på dem i den innebygde videoavspilleren, men Apple har satt begrensninger hva gjelder videoformat-støtte, så du kan ikke spille av hva som helst.

Infuse er en ny videoavspiller på App Store som har som formål å fikse det problemet, og den gjør det på en svært lovende måte.

God formatstøtte, smarte tilleggsfunksjoner og et pent brukergrensesnitt. Det er den korte oppsummeringen av videospilleren.

Les også: AVPlayerHD gir full videostøtte på iPad

Kan spille av det meste

Infuse har som nevnt god støtte for videoformater, hele 14 stykker, inkludert .avi, .m4v, .flv og .mov. Den støtter også seks lydformater, også Dolby Digital-formater, så alt i alt bør de fleste finne noe her som dekker sine behov.

Vi hadde i hvert fall ingen problemer med å spille av videofilene vi testet med, heller ikke i full HD-kvalitet.

Den har også et mye mer forseggjort brukergrensesnitt enn vi er vant med fra andre mediespillere på iOS-plattformen. Skjermen din blir omgjort til din egen lille kinosal med sceneteppe, plakater og billetter, og du kan bla deg gjennom innhold på en smidig måte.

Appen er dessuten «smartere» enn de fleste, da den henter filminformasjon og omslagbilde automatisk fra nettet. Filer du laster opp skannes automatisk og sorteres så i alfabetisk rekkefølge. Ekstra kjekt: Tv-serier sorteres etter sesong og episode.

Den har også støtte for undertekster - og du trenger ikke engang ha dem tilgjengelig i videofilen på forhånd. Du kan laste dem ned rett fra appen med bare noen få trykk.

Infuse støtter også noe som heter Trakt, en netttjeneste som holder oversikt over hva du har sett på. Filmer og videoer "scrobbles" til din Trakt-konto, og på profilen din kan du se all statistikk. Det er som Last.fm, bare for video.

Videofiler lastes for øvrig inn enten via iTunes på datamaskinen. Da klikker du bare på iPad-en i oversikten, velger Programmer og blar ned til du ser Infuse-appen. Så er det bare å dra og slippe filer over i dokumentvinduet. Dersom du ikke foretrekker det, kan du også hente inn filer via Dropbox-appen eller via epost.

Når du spiller av en video, kan du starte, stoppe, spole fremover eller tilbake. Relativt enkle saker. Det finnes imidlertid en innebygd lysstyrke-kontroll, kapittel-velger og zoom-funksjonalitet (normal, beskjær eller strekk). Du kan også justere volum og velge lydspor om du ønsker det.

Se flere skjermbilder:

Les også: Endelig en bra video-app til iPhone 5

Laget av jailbreakere

Siden Infuse er ganske fersk, har appen noen mangler. Filer kan ikke overføres trådløst. Det er heller ikke støtte for AirPlay. Utviklerne Firecore, som for øvrig er mest kjent for sin jailbreak-programvare for Apple TV, har imidlertid lovet at dette kommer om ikke lenge.

Infuse er en universal app for iPad, iPhone og iPod Touch og kan kjøpes for 35 kroner på App Store her.

Les også: Slik får du Apple TV til å spille "alt"