På nettbrett roterer skjermen: Her ser du Nexus 7 i landskapsmodus. Foto: Pål Joakim Olsen
På nettbrett roterer skjermen: Her ser du Nexus 7 i landskapsmodus. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Ny WiMP for deg med Android

Endelig er den nye versjonen på plass også for deg med Android-telefon eller -nettbrett.

I dag får endelig mobil- og nettbrettbrukere av operativsystemet Android en oppdatert versjon av WiMP, og i følge selskapet selv er det ikke en dag for tidlig:

– Selv om WiMP fortsatt har flere brukere på iPhone, regner vi med å få enda flere Android-brukere framover. Vi er derfor veldig glade for å lansere det vi mener er verdens beste musikktjeneste for Android, skryter Per Einar Dybvik, produktsjef og administrerende direktør for WiMP Norge i dagens pressemelding.

Men hva er det egentlig du får?

Endelig full nettbrettstøtte for Android

Spør du oss er nok den største nyheten at det nå endelig er full støtte for Android-nettbrett.

Det borger i hvert fall for at appen ser langt mer proff ut enn tidligere.

Merk deg at du på nettbrett-versjonen nå kan velge mellom å bruke WiMP i landskaps- eller portrett-modus (vi prøvde på Nexus 7). På mobiltelefonen må du derimot fortsatt nøye deg med portrettmodus.

På nettbrett roterer skjermen: Her ser du Nexus 7 i landskapsmodus. Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P

Som vi kjenner igjen fra desktop- og iOS-versjonen, har WiMP også gitt Android-versjonen en oppfriskning på designet forøvrig. Du får blant annet:

  • En ny startside med mer redaksjonelt innhold og anbefalinger, flere bilder, beskrivelser og albumomtaler.
  • Bedre søk. Blant annet er det nå mulig å søke direkte i spillelister, både fra WiMP-redaksjonen, artister og WiMP-brukere.
  • Også offlinestøtten skal virke bedre enn før, men merk deg at du nå må laste ned alle offine-musikken på nytt etter oppdateringen, og da er jo det greit at du også laster ned musikken i beste kvalitet. Husk at dette også bør gjøres via et trådløst nettverk i stedet for over 3G, så slipper du å kaste bort unødvendige penger på datakostnader.
  • Vil du skryte av musikken du hører på til venner og uvenner vil du sikkert bli hoppende glad over at også delingsmulighetene har blitt langt flere.
Se bilder av den nye WiMP-versjonen her:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fortsetter trykket på redaksjonell profil

Hvilken strømmingstjeneste du bør velge blir i stor grad opp til deg: Prisen er stort sett helt lik, og det samme er også de fleste funksjonene.

Her er det altså bare å bruke selskapenes prøveperioder og finne ut hvilken du liker best.

Et av WiMPs store fordeler er imidlertid at de er flinke til å fortelle deg mer enn konkurrentene, enten det nå er kritikeranmeldelser eller bakgrunnshistorikken til ulike band og artister du er interessert i.