Ny TV-kanal – bare på Internett

I løpet av høsten vil enda en TV-kanal bli tilgjengelig for seere her i Norge, men denne kanalen når også resten av verden, og kun via Internett. Er dette en forsmak på TVens fremtid?

Den nye kanalen heter madcowtv.com, og skal begynne med sendinger på Internett i løpet av høsten. Dette prosjektet kan være veien TV-kanalene kommer til å gå i fremtiden, men foreløpig er madcowtv.com de første og eneste som kutter vekk det tradisjonelle TV-leddet.

Madcowtv.com retter seg mot et publikum av unge Internett-interesserte mennesker i alderen 20 til 35. I tillegg skal de ha en urban livsstils-profil, noe som passer for innovative internettbedrifter. Målet er at kanalen skal få en kult-status hos publikum.

Selskapet er basert i Manchester i England, men vil i oktober utvide til å ha et produksjonskontor i New York.

Globale sendinger

For å nå alle menneskene i ulike tidssoner, skal madcowtv.com dele opp sendingene i fire seks-timers-bolker. Disse bolkene skal sendes slik at de passer med såkalt ”primetime” i Europa/Afrika, Nord- og Sør-Amerika, Australasia og Asia.

Programmene vil bli sendt i snutter på 10 minutter eller mindre gjennom Real Media. I følge madcowtv.com skal de sende en blanding av nyheter, sport, såpeopera, kjendisintervjuer, science-fiction, egne tegnefilmer, drama og sprø spørreprogrammer.

Etter hvert som flere brukere får bredbåndstilgang til Internett, kommer kvaliteten til å bli bedre og bedre. Les vår artikkel om video via Internett her.

Interaktivite programmer

Siden TV-kanalen kommer til å nå ut til et meget språklig variert publikum, skal madcowtv.com ansette tospråklike programledere. Disse programlederne skal også være tilgjengelige på epost underveis i programmene, og vil svare på disse direkte under sending.

En annen mulighet madcowtv.com ønsker å benytte seg av, er å lage en komedie der publikum er med og bestemmer hva som skal skje, og for eksempel velge bort personer fra serien. Denne stemmegivningen forestiller de seg skal foregå via epost, Internett eller WAP.

Gratis for brukerne

Som mange andre kommersielle kanaler skal også madcowtv.com være reklamefinansiert, både gjennom reklamepauser og sponsing av enkelte programmer. I tillegg håper de å kunne få inn ekstra inntekter gjennom salg av effekter og salg av egenproduserte programmer seks måneder etter at de er blitt vist på kanalen.

Før de har fått den første kanalen på lufta, har de planer om to ny kanaler. Den ene skal være en sportskanal, mens den andre skal være for spesielle interesser, hva nå det måtte bety.

Madcowtv.com har ikke kommet med noen konkret dato for lansering, men sier at det skjer i løpet av høsten. Frem til da kan du se på prøvebildet på denne siden.