Ny spillapp fra Facebook

Tar opp kampen mot YouTube og Twitch.

SATSER ENDA MER PÅ SPILL: Facebook Gaming er den nye spillappen fra sosiale medier-giganten. Foto: Facebook
SATSER ENDA MER PÅ SPILL: Facebook Gaming er den nye spillappen fra sosiale medier-giganten. Foto: Facebook Vis mer

I dag lanserer Facebook en helt ny spillapp kalt Facebook Gaming, i første omgang kun for Android-telefoner. Appen er ment å ta opp kampen mot spillstrømmeplattformer som Twitch og YouTube.

New York Times var først ute med nyheten. I tillegg til å vise frem innhold fra profesjonelle gamere, vil man kunne ta i bruk en funksjon kalt «Go Live» for å strømme seg selv mens man spiller.

Det vil også være mulig å spille et utvalg spill, som Words With Friends, rett i appen.

Flere er hjemme og spiller

Facebook har satset på spill i årevis, men har slitt med å bygge opp en like stor brukerbase som Amazon-eide Twitch og Google-eide YouTube.

Ifølge Facebook er imidlertid allerede 700 millioner av de 2,5 milliarder månedlige brukerne allerede engasjert i spillinnhold, skriver New York Times.

Tidligere var det en egen spillfane i Facebook Messenger, men denne ble fjernet fra chatteappen i forbindelse med en redesign tidligere i år.

iPhone-versjon kommer

Facebook Gaming skulle etter planen egentlig lanseres i juni, men siden coronapandemien har gitt spillbransjen en boost fordi folk er mer hjemme og spiller, valgte de å fremskynde lanseringen.

Ifølge Facebook kommer det også en iOS-app så snart Apple har godkjent den.

Du kan laste ned Facebook Gaming til Android her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!