<strong>SATSER ENDA MER PÅ SPILL:</strong> Facebook Gaming er den nye spillappen fra sosiale medier-giganten. Foto: Facebook
SATSER ENDA MER PÅ SPILL: Facebook Gaming er den nye spillappen fra sosiale medier-giganten. Foto: Facebook Vis mer

Ny spillapp fra Facebook

Tar opp kampen mot YouTube og Twitch.

Publisert

I dag lanserer Facebook en helt ny spillapp kalt Facebook Gaming, i første omgang kun for Android-telefoner. Appen er ment å ta opp kampen mot spillstrømmeplattformer som Twitch og YouTube.

New York Times var først ute med nyheten. I tillegg til å vise frem innhold fra profesjonelle gamere, vil man kunne ta i bruk en funksjon kalt «Go Live» for å strømme seg selv mens man spiller.

Det vil også være mulig å spille et utvalg spill, som Words With Friends, rett i appen.

Flere er hjemme og spiller

Facebook har satset på spill i årevis, men har slitt med å bygge opp en like stor brukerbase som Amazon-eide Twitch og Google-eide YouTube.

Ifølge Facebook er imidlertid allerede 700 millioner av de 2,5 milliarder månedlige brukerne allerede engasjert i spillinnhold, skriver New York Times.

Tidligere var det en egen spillfane i Facebook Messenger, men denne ble fjernet fra chatteappen i forbindelse med en redesign tidligere i år.

iPhone-versjon kommer

Facebook Gaming skulle etter planen egentlig lanseres i juni, men siden coronapandemien har gitt spillbransjen en boost fordi folk er mer hjemme og spiller, valgte de å fremskynde lanseringen.

Ifølge Facebook kommer det også en iOS-app så snart Apple har godkjent den.

Du kan laste ned Facebook Gaming til Android her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer