I en jungel av mobiltelefoner har vi plukket ut en håndfull meget gode kjøp.
I en jungel av mobiltelefoner har vi plukket ut en håndfull meget gode kjøp.Vis mer

Ny smartmobil til sommeren?

Her er våre anbefalinger.

Sommerferien står for tur, og med feriepenger, skattepenger og den slags blir mange litt rikere enn de er ellers i året.

Står mobiltelefonen for oppgradering, har du fryktelig mye å velge i, og vi prøver så godt vi kan å teste nye modeller fortløpende.

DinSides mobiltester

Under finner du et utvalg av telefoner vi mener bør være vel verdt en vurdering om du skal kjøpe ny mobiltelefon. For å gjøre det litt enklere i forhold til budsjettet ditt, er de sortert på pris.

Super AMOLED Plus-skjermen på Galaxy S II er svært fargerik og har et dypt sortnivå.
Super AMOLED Plus-skjermen på Galaxy S II er svært fargerik og har et dypt sortnivå. Vis mer


De dyreste, over 4000 kroner

Er du i money is not an issue-modus, er det spesielt én modell vi har falt veldig for denne våren, og det er Samsung Galaxy S II; en fantastisk telefon som er svært rask og har en spektakulær skjerm på 4,3 tommer. På tross av svært gode spesifikasjoner er det imponerende hvor tynn og lett Samsung har klart å lage denne telefonen. Galaxy S II kjører siste utgave av Android (v2.3 Gingerbread)

Til tross for at det er et år siden den ble lansert, holder iPhone 4 fortsatt stand som en av de beste i markedet, men koster også deretter. Apple-telefonen fremstår som særdeles velkonstruert, og selv om mange er kritiske til hvordan Apple styrer sin App Store med jernhånd, er det heller ikke til å stikke under stol at app-butikken deres inneholder svært mange godbiter, og at mange nye tjenester lanseres på iPhone først. I tillegg er iPhone 4 populær blant tredjepartsprodusenter; enten det dreier seg om etuier, stereoanlegg med docking eller andre ting.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vær imidlertid oppmerksom på at det i følge ryktene vil komme en ny iPhone i september, så kanskje kan det være lurt å holde igjen litt hvis du ikke har dårlig tid. For øvrig står iPhone 4 foran en relativt stor oppgradering til høsten (se vår gjennomgang av nyhetene i iOS5).

 Foto: Øivind Idsø
Foto: Øivind Idsø Vis mer


ca 3.000 kroner

I dette segmentet finnes det mange modeller, og en av de som stikker seg ut med tanke på valuta for pengene, er HTC Desire S; en svært elegant Android-telefon, som nå er tilgjengelig for rundt 3.000 kroner i de billigste nettbutikkene, som tilsvarer et prisfall på rundt 20% i løpet av et par måneder. HTC har gjort svært mange tilpasninger med sitt Sense-grensesnitt, som gjør Desire S både brukervennlig og funksjonsrik.

Til omtrent samme prislapp får du også Sony Ericsson Xperia Neo; også denne et anbefalt kjøp fra vår side. Den er kanskje ikke den peneste å se på, men har til gjengjeld et meget godt kamera med den dedikert kameraknapp på siden av telefonen som gjør den god å ta bilder med. Telefonen har også meget god maskinvare til prisen, og kjører også siste versjon av Android, v2.3 Gingerbread. Storebror Xperia Arc er mer elegant designmessig, men vi synes pristillegget på en tusenlapp er i overkant; spesielt når Galaxy S II da bare ligger noen hundrelapper over det igjen.

Også Googles "egne" Nexus S har sunket i pris siden lansering og er nå tilgjengelig for 3500 kroner. Telefonen kjører såkalt "vanilla" Android; altså Googles originale variant. Det betyr også at den etter all sannsynlighet vil være først ute når det gjelder å få oppdateringer, og ellers var vi også godt fornøyde med både hastighet, skjerm og kameraet; vel å merke på stillbilder.

Ny smartmobil til sommeren?


ca 2.000 kroner

Vil du spare enda en tusenlapp, får du mye for pengene i Huawei Titan U8800. Kineserne har for alvor kommet på banen med tanke på billige smarttelefoner, og selv om telefonen ikke har like godt kamera, skjerm, batteri etc. som de aller dyreste, er prislappen på 2.000 kroner svært hyggelig for en mobiltelefon som jevnt over presterer meget godt.

Til nesten samme pris får du også en Motorola Defy; en mobiltelefon som tåler oppsiktsvekkende mye og ikke trenger å behandles med silkehansker.

Hva med Windows Phone 7?

Den oppmerksomme leser ser at samtlige anbefalinger enten er basert på iOS eller Android. Det skal nevnes at vi også har sansen for Windows Phone 7, men at vi fortsatt venter på en norsk lansering av operativsystemet, for foreløpig får du ingen tilgang til app-markedet, tastaturet mangler norske bokstaver etc.

HJEM, KJÆRE HJEM: Det gjenstår å se hvor mye scrolling en må gjøre hvis hjem-skjermen på Windows Phone 7 blir for full av firkanter. Foreløpig fungerer det fint. Foto: Øivind Idsø
HJEM, KJÆRE HJEM: Det gjenstår å se hvor mye scrolling en må gjøre hvis hjem-skjermen på Windows Phone 7 blir for full av firkanter. Foreløpig fungerer det fint. Foto: Øivind Idsø Vis mer


Den store Mango-oppgraderingen kommer til høsten og vil rette opp disse tingene, men foreløpig vil du ikke få like mye glede av en WP7-telefon i sommer som du vil få av en iPhone eller Android-telefon, og selv Microsoft råder deg til å vente. Har du imidlertid lyst på en Windows Phone 7 allerede i dag, holder vi en knapp på Samsung Omnia 7 som den beste av de WP7-modellene vi har testet.

Kommende modeller

Selv om det snart er sommerferie betyr det ikke at mobiltelefonprodusentene tar ferie – rett rundt hjørnet venter blant annet LG Optimus 3D og Facebook-telefonen HTC ChaCha. Vi fortsetter derfor testingen selv om det er sommer.

DinSides mobiltester