Ny mobil til jul?

12 nye mobiltelefoner har blitt lansert de par siste månedene. Alle de store produsentene vil ha sin del av julehandelen, og da var det vel neppe tilfeldig at Motorola lanserte sin nyeste modell i går.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mobiltelefoner kategoriseres ut ifra tre grupper; de trendy designtelefonene, de profesjonelle, og de mest solgte - ungdomstelefonene. Alle de tre gruppene har fått flere nye tilskudd den siste måneden. Nokia har lansert seks telefoner, Ericsson har lansert fire, Samsung en, og i går lanserte Motorola sin nye designtelefon.

Nyheter fra Nokia og Ericsson:

Nye design- og profftelefoner
Nye ungdomstelefoner

Motorola V66
Motorola V66 Vis mer

Se bra ut og lev vel

Se bra ut og lev vel, er mottoet for lanseringen av Motorolas nye mobiltelefon - V66. Selv om den profileres med design som hovedfokus, er utseendet verken nyskapende eller originalt for Motorola. Den har det sedvanelige flippdekselet, men du kan skifte ut dekslene så den får andre farger.

Innsiden er derimot mer interessant. Telefonen har GPRS (alltid pålogget mobilt Internett), tri-band (virker i USA og Asia), opptaksfunksjon, talestyrt oppringning og funksjoner, stor lagringskapasitet (500 telefonnummer) og innebygget radio. Den er derfor en direkte konkurrent til de nye high-end telefonene fra Nokia og Ericsson, henholdsvis 8310/7650 og T68. Telefonen har ikke kommet i butikkene enda, men prisen antas å ligge på rundt 5.000 kroner før sponsing.

Bridget Jones-telefonen

Mest for Bridget?
Mest for Bridget? Vis mer

Samsung lanserte nylig markedets første telefon som er laget spesielt for kvinner. Med funksjoner som regner ut kaloriinnhold i forskjellige matvarer og som forteller deg når neste eggløsning vil finne sted, virker telefonen som skapt for hysteriske kvinner a la Bridget Jones. SGH-A400 har også direkte tilgang til diverse Internettsider som er spesielt utviklet for den kvinnelige delen av befolkningen og har med sitt knallrøde deksel et utpreget feminint utseende. Kommer også i sort.

Telefonen ventes i butikkene rett før jul, og prisen vil være rundt 3.500 kroner før sponsing.