iPhone 4 får etter all sannsynlighet en arvtager i kveld. Eller to.
iPhone 4 får etter all sannsynlighet en arvtager i kveld. Eller to.Vis mer

Ny iPhone i kveld

Og tradisjonen tro dekker vi pressekonferansen live.

"Let's talk iPhone" skriver Apple i invitasjonen til amerikansk presse, og i kveld klokka 19 norsk tid går Tim Cook på scenen for å vise frem Apples neste telefon.

Ryktene har versert i månedsvis om hvordan den neste iPhone blir, og til tross for at invitasjonen i stor grad antyder at det er én ny modell som kommer, er det fortsatt mange som holder en knapp på at det kommer to.

Oppdatert: Trykk HER for vår live-dekningen fra pressekonferansen!

Ingen vet med sikkerhet hva som kommer, men diverse nettbutikker har i hvert fall lagt ut iPhone 4s til salgs før den er blitt trukket tilbake. Hvorvidt dette blir den eneste nye modellen, eller om iPhone 5 også kommer i samme åndedrag, blir etter alle solemerker avslørt i kveldens seanse.

Hvordan blir neste iPhone? Dette tror DinSides lesere.

Får stemmestyring?

Spennende blir det også å se om nyhetene kun vil handle om iPhone, eller om det også blir lansert nye iPod-modeller. For halvannet år siden kjøpte Apple opp Siri, et selskap som jobber med stemmestyring, og kanskje vil dette også være en av nyhetene som slippes i kveld, der store deler av telefonen vil kunne styres med stemmen. Videoen under viser hvor denne teknologien var for ett år siden – før Apple begynte å investere mer i tjenesten:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så blir det selvsagt interessant å se hva slags maskinvare den neste iPhone-modellen får. Vi er rimelig sikre på at den vil få samme prosessor som iPad 2 og et bedre kamera, men hva som skjer med skjermstørrelse (og -oppløsning), utforming etc. blir selvsagt også avslørt under kveldens arrangement. Vi forventer også at iOS5 blir klart til nedlasting i veldig nær fremtid, slik at også eiere av eksisterende modeller får den siste programvaren fra Apple.

Les også: Vi har testet iOS5

Vi har allerede sett at man nå får leid film via iTunes i Norge – betyr det at Apple TV endelig lanseres også her til lands? Vi vet at mange har reist utenlands og skaffet seg denne lille boksen for å se nettfilm i stua. Vi vet også at Apple ved en feiltakelse begynte å sende ut invitasjoner til iCloud (online-tjeneste for synkronisering av innhold) i går, så vi forventer også at dette åpnes i umiddelbar fremtid.

Tradisjonen tro kommer vi til å følge pressekonferansen på direkten. Den går av stabelen klokka 19 i kveld og blir å finne i denne boksen:

Dessverre ser det ut til at live-mulighetene ikke er helt med oss i kveld, så vi kjører en god, gammeldags "trykk f5"-variant her.