Ny iPaq på norsk

SNIKTITT: Vi har lenge visst at HP kommer med en ny versjon av sin Mobile Messenger, men i går fikk vi endelig prøve den nye supertelefonen. Her er nyhetene!

Fjorårets iPaq hw 6500 var uten tvil et interessant eksperiment - en ganske så håndterlig Windows Mobile-telefon, med fullt tastatur, innebygd GPS og masse tilleggsfunksjonalitet. Du kan lese vår test av enheten her.


En oppfølger er imidlertid allerede klar - hw6900 bygger direkte på forgjengeren, men legger til en rekke etterlengtede nyheter.

Utseendemessig er telefonen så godt som identisk med forgjengeren. Den har kvadratisk, trykkfølsom skjerm, et brukervennlig og stort QWERTY-tastatur under skjermen, og er fremdeles en ganske klumpete enhet, slik Windows-baserte telefoner pleier å være.

Rent maskinvaremessig er det noen nyheter under panseret - først og fremst en raskere prosessor, som nå har 416 MHz. Minnestørrelsen er begrenset til 64 MB RAM og 45 MB for lagring av brukerdata, men det er selvsagt plass til minnekort (Mini SD).

Den store nyheten med denne utgaven er imidlertid inkluderingen av WLAN-støtte, noe som jo er hyggelig for alle på farten. Det er ellers også full støtte for GPRS og EDGE, men dessverre ingen 3G i denne omgang.

hw6900 fokuserer mye på mobil e-post, og via en ny programpakke fra Microsoft støttes det nå push-e-post gjennom Exchange. Med andre ord oppdateres e-post-klienten på hw6900 i sanntid, noe som gjør det langt enklere å behandle mail og holde kontakt med omverdenen på reise. Direct Push-teknologien er en del av Windows Mobile 5, som telefonen er utstyrt med, og som også inkluderer betydelige forbedringer innen sikkerhet, bedre kommunikasjons- og multimediamuligheter.


Den nye enheten har også innebygd GPS, med støtte for Tom Tom-kart. Vi testet GPS-funksjonaliteten tidligere, på hw6500, og var veldig fornøyd - det er ingen grunn til å tro at vil fungere noe dårligere i denne omgang.

hw6900 er også utstyrt med 1.3 megapiksels kamera, men en noe rimeligere versjon uten kamera vil også være tilgjengelig.

En annen hyggelig nyhet er at telefonen vil komme i norsk utgave - med både operativsystem og tastatur på norsk. Denne kommer imidlertid litt senere, ca en måned etter at engelsk versjon slippes i april, til en pris på 4.890 kroner, uten mva. Den norske varianten vil ha lik pris, mens den kameraløse versjonen skal koste 4.690 uten mva.