To gode nyheter for Android-eiere denne uka - ny Google Maps og Swiftkey med norsk språkstøtte.
To gode nyheter for Android-eiere denne uka - ny Google Maps og Swiftkey med norsk språkstøtte.Vis mer

Ny Google Maps og Swiftkey på norsk

To gode nyheter for deg med Android-mobiltelefon.

Denne uka fikk norske Android-eiere to godbiter rett etter hverandre.

For - ikke bare har den nye, vektorbaserte versjonen av Google Maps kommet i Android Market (oppdaterer seg selv), men også Swiftkey, ett av de beste Android-tastaturene har nå endelig kommet i norsk utgave.

Vektorbasert Google Maps

Tar vi kartet først, er altså den største nyhetene at det nå er vektorbasert, som betyr at du kun forbruker 1% av datatrafikken i forhold til den gamle utgaven (og den som finnes for andre plattformer foreløpig). Nye Google Maps gir deg også mulighet til å lagre deler av kartet på telefonen, slik at du slipper å laste ned mye data når du er ute på tur; perfekt med tanke på hvor dyrt det er å bruke datatrafikk i utlandet.

I tillegg er det nye kartet tredimensjonalt (gjelder ikke overalt foreløpig) slik at du kan se bygninger fra siden. Android-utgaven har nå endelig også fått støtte for automatisk rotasjon av kartutsnittet basert på kompasset i mobiltelefonen.

Videoen under gir deg en liten smakebit:


Har du en Android-telefon, kan du bare gå til Android Market og oppdatere Google Maps-applikasjonen derfra.


Swiftkey - nå på norsk!

Da vi tok en titt på ulike Android-tastatur, var Swiftkey en av våre umiddelbare favoritter. Undertegnede har lenge tittet innom hjemmesidene i ny og ne for å se om ikke det kom noen språkutvidelser, og på torsdag var mine bønner hørt. Swiftkey er nå tilgjengelig på norsk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det briljante med Swiftkey er at det er en ordbok for telefonen din som trenes opp ved å få lov til å lese SMS-ene du har sendt. Da kan Swiftkey lettere forutse hva det neste ordet i setningen skal være, og det gjør at det i blant kan gå rasende fort å skrive tekstmeldinger. I tillegg er tastaturet meget behagelig å skrive på og har en egen knapp for smileys, blant annet.

Under ser du en video som viser hvor mye raskere det går å skrive med Swiftkey:


Swiftkey kan lastes ned i en 31-dagers prøveversjon (gratis) og koster 4 dollar (cirka 24 kroner med dagens kurs) om du vil kjøpe fullversjonen.