Ny Facebook-profil, fremhevede bilder og profilvideoer

Pass deg for noen av nyhetene – alt blir offentlig!

<B>MIDSTILT PROFILBILDE: </b>Det er ikke himmel og hav som skiller nye og gamle Facebook-profiler på mobilen. Det første du legger merke til er gjerne det midtstilte profilbildet. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MIDSTILT PROFILBILDE: Det er ikke himmel og hav som skiller nye og gamle Facebook-profiler på mobilen. Det første du legger merke til er gjerne det midtstilte profilbildet. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKEVis mer

Nyheter på Facebook blir ofte møtt av et klagekor. For som kjent var alt mye bedre før. Så forbered deg på en ny klagebølge – den nye Facebook-profilen er over oss.

Utrullingen starta så smått allerede i fjor høst, mens flere i Dinside-redaksjonen får nyheten i disse dager. Og de fleste nyhetene er tidsriktig nok mynta på mobilen.

LES OGSÅ: Derfor skal du ikke godta venneforespørsler fra fremmede

Facebook-nyheter vises best med en Facebook-video, så vi lagde en du finner finner nederst. Her er noen av høydepunktene:

  • Profilvideoer: Dette har noen hatt en stund allerede, men rulles ut for fullt med de nye mobilprofilene. Nå kan du ta opp en kort videosnutt som går i løkke der du tidligere hadde et statisk bilde. Nytt er også midlertidige profilbilder, som bare gjelder i for eksempel én time eller én dag. «Heia Fotballaget jeg heier på», for eksempel.
  • Fremhevede bilder: Du kan velge bilder som vises øverst i profilen din, i tillegg til profil- og forsidebilde. Disse blir offentlige, i likhet med profil- og forsidebilder – disse kan altså ses av folk du ikke er venner med. Så vurder hvorvidt du ønsker å bruke funksjonen, og hva slags bilder du velger.
  • Biografi: Du kan nå skrive en kort tekst om deg selv. Om du er av typen som liker sånt. Også denne blir offentlig.
  • Fremhevet informasjon: Velg ut noen stillinger, utdanninger og bosteder du vil skryte ekstra av, så dukker de opp i boksen øverst. Du gjetta det: Dette er også offentlig.
LES OGSÅ: Hva vil alle de falske følgerne på Instagram?

Alt dette dukker opp i en ny «Presentasjon»-boks på profilen din, både på mobil og desktop, og igjen: Alt i boksen er offentlig, som betyr at absolutt alle med internett kan se det. Så tenk deg om et par ganger før du kjører på.

Her kan du se hvordan nyhetene fungerer i praksis:

Har du fått den nye Facebook-profilen? Vi har tatt en titt.

Posted by DinSide.no on 12. februar 2016