Ny dato for Galaxy Nexus

Googles nye godbit kommer på onsdag.

Det er ingen hemmelighet at Samsung lager den neste Google-mobilen, slik de også gjorde med forrige modell; Nexus S.

TEST: Google Nexus S

Tidligere i høst annonserte de to selskapene at den neste "offisielle" Google-mobilen skulle komme 11. oktober, men noen dager senere kom kontrabeskjeden om at den neste Nexus-modellen ble utsatt.

– Vi er enige om at dette ikke er tiden for å annonsere et nytt produkt, hevdet selskapene i en pressemelding, og mange tolker den formuleringen dithen at selskapene valgte å vente med lanseringen på grunn av Steve Jobs' dødsfall.

Vises 19. oktober

Nå er imidlertid ny dato satt, og arrangementet er flyttet fra San Francisco til Hong Kong. Det går av stabelen klokka 10 på formiddagen, og siden Hong Kong ligger 6 timer foran oss, betyr det med andre ord at det braker løs klokka 04 på morgenkvisten/natten (for henholdsvis a-/b-mennesker).

Da blir både den neste Nexus-telefonen presentert, samt den splitter nye utgaven av Android – versjon 4, Ice Cream Sandwich. Dette blir den første Android-versjonen som er ment både for nettbrett og mobiltelefoner.

Kort summert sier ryktene at Nexus Prime blir en 4,65" Android-telefon med HD-oppløsning på skjermen, dobbeltkjerneprosessor på 1,2GHz, 1GB RAM, 32GB internminne, 8Mp kamera – med andre ord ett av de ypperste råskinnene i dagens marked.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi kommer selvsagt tilbake med mer informasjon på onsdag.