iPhone SE 2

- Ny billig-iPhone lanseres i mars

I masseproduksjon allerede neste måned, hevder storavis.

SNART KOMMER OPPFØLGEREN: iPhone SE ble en favoritt blant dem som ønsket en liten iPhone. At den hadde det klassiske iPhone 4-designet var det også mange som likte. I løpet av de neste månedene kommer trolig oppfølgeren, men det ryktes at Apple går helt vekk fra dette designet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SNART KOMMER OPPFØLGEREN: iPhone SE ble en favoritt blant dem som ønsket en liten iPhone. At den hadde det klassiske iPhone 4-designet var det også mange som likte. I løpet av de neste månedene kommer trolig oppfølgeren, men det ryktes at Apple går helt vekk fra dette designet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Ryktene om at Apple skal lansere en ny billig-iPhone i løpet av dette året blir stadig flere.

I januar hevdet Bloomberg at masseproduksjonen av telefonen ville starte i februar. Videre vil den avdukes i mars, mente avisen å vite.

Nå hevder ryktenettstedet iPhone-Ticker.de at Apple kommer til å holde en pressekonferanse i slutten av neste måned, nærmere bestemt tirsdag 31. mars.

Her vil de lansere den angivelige mobilen, som hevdes å komme i salg den 3. april, hevder kilder overfor nettstedet.

Fra SE til 9

Påstandene sammenfaller med tidligere rykter vi har hørt omkring det som omtales som oppfølgeren til den mindre iPhone SE-modellen.

Oppfølgeren har blitt kalt for både iPhone SE 2 og iPhone 9, men det gjenstår å se hva det endelige navnet blir.

Hvor billig?

Den anerkjente Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo har tidligere hevdet at den kommende billig-modellen kan få en startpris på 399 dollar, cirka 3500 kroner.

Da iPhone SE ble lansert i 2016, hadde den en startpris på 4790 kroner for 16 GB-modellen. I skrivende stund er iPhone 8 den billigste mobilen Apple selger, og denne koster 5490 kroner for 64 GB-modellen.

Spesifikasjonene

Når det gjelder hva vi kan forvente av spesifikasjoner, er Bloombergs påstander i tråd med hva som er blitt rapportert før:

RUNDERE I KANTENE: Den kommende iPhone-modellen kan komme til å se slik ut. Litt større og rundere i kantene enn iPhone SE.
RUNDERE I KANTENE: Den kommende iPhone-modellen kan komme til å se slik ut. Litt større og rundere i kantene enn iPhone SE. Vis mer
  • Den vil få et design à la iPhone 8 (derfor tror mange også navnet blir iPhone 9), det vil si rundere kanter og en skjermstørrelse på 4,7 tommer. Den originale iPhone SE var på 4 tommer.
  • Den kommer med Touch ID-sensor innebygd i hjemknappen.
  • Den vil ha samme A13-prosessor som iPhone 11.
  • På baksiden vil den være utstyrt med ett kamera.

Nøyaktig når den nye billigmodellen blir lansert, gjenstår selvfølgelig å se.

De to siste årene ha Apple holdt en presselansering den siste uka i mars, tidligere år har det vært i begynnelsen av måneden.

Blir arrangementet i slutten av mars som iPhone-Ticker påstår, skal invitasjonene sendes ut til utvalgt presse i midten av mars.

Et par ting til ...

I tillegg til ny billig-iPhone, ryktes det også at Apple kommer til å lansere følgende nyheter første halvdel av 2020, ifølge MacRumors:

En ny iPad Pro med trippelkamera, nye modeller av MacBook Pro og MacBook Air, og kanskje også nye trådløse hodetelefoner, sporingsbrikken «Apple Tag» og en liten trådløs ladeplate.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!