Nubia Z9 gjør smarte ting på kanten

Fiffig løsning fra kinesisk mobilprodusent.

<strong>NESTEN KANTLØS:</strong> Men det er det du kan gjøre <em>med</em> kanten som er mest spennende på Nubias nye toppmodell. Foto: NUBIA
NESTEN KANTLØS: Men det er det du kan gjøre med kanten som er mest spennende på Nubias nye toppmodell. Foto: NUBIAVis mer

Mens Huawei selger rimelige telefoner under merkenavnet Honor, går ZTE andre veien. Deres Nubia-telefoner er selskapets mest eksklusive og ligger i det øvre prissegmentet.

Nubias siste telefon, Z9, ser usedvanlig lekker ut med en skjerm som strekker seg nesten helt ut til kanten av telefonen.

Innvendig er den også godt spesifisert, med Qualcomms foreløpig raskeste chipset, Snapdragon 810, full HD-skjerm (5,2 tommer) og 3GB eller 4GB RAM avhengig av hvilken modell man går for (32/64GB lagringsplass på tilsvarende versjoner).

Funksjoner langs rammen

FiT: Du kan blant annet definere et spesielt grep som låser opp Nubia Z9.
FiT: Du kan blant annet definere et spesielt grep som låser opp Nubia Z9. Vis mer

Det er imidlertid FiT – «Frame interactive technology» som ser litt ekstra spennende ut med denne telefonen. Blant annet kan du justere volum og lysstyrke ved å dra to fingre langs hver sin kant av telefonen, eller bytte mellom apper ved å sveipe ned langs den ene kanten.

Holder du telefonen vannrett med fire fingre langs kanten, skjønner Nubia Z9 at du vil ta et bilde og starter kameraappen automatisk. Du kan også definere en type grep for å låse opp telefonen.

I videoen under kan du se hvordan det hele fungerer:


Også en premium-utgave

Telefonen kommer faktisk i tre utgaver, der den dyreste i tillegg vil få en fingeravtrykksleser på strømknappen; altså på siden av telefonen.

Kameraet er på 16 megapiksler og bruker Sonys siste IMX234-sensor (den samme som LG G4), med blenderåpning på f/2.0 og optisk bildestabilisering.

Ellers har telefonen også IR-sender slik at den kan brukes som fjernkontroll, batteri på 2900mAh og tykkelse på 8,9mm.

Som nevnt innledningsvis har Nubia-telefonene ganske stiv pris. I Kina må du ut med 4.200 kroner for den rimeligste modellen, helt opp til 5.400 kroner for den dyreste utgaven. Ikke avskrekkende priser sett med norske øyne, selvsagt, men vesentlig dyrere enn hva som er vanlig for toppmodeller i Kina.

Telefonen slippes 21. mai, og kan i teorien forhåndsbestilles på Nubias nettsider, men hvorvidt de sender til Norge er en annen sak...

Her finner du Dinsides mobiltester