NSB og SAS klare for Apple Watch

Flere norske selskaper satser på Apples smartklokke.

<b>NORSKE APPER:</b> Du får ikke kjøpt Apple-klokka i Norge med det første, men kjøper du en i utlandet, kan du likevel bruke den med flere norske apper. Foto: SAS/NSB
NORSKE APPER: Du får ikke kjøpt Apple-klokka i Norge med det første, men kjøper du en i utlandet, kan du likevel bruke den med flere norske apper. Foto: SAS/NSB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fortsatt ikke kjent når Apple Watch kommer i salg i norske butikker, men førstkommende fredag blir den tilgjengelig i USA, Storbritannia, Tyskland og et knippe andre land.

Uviss norgeslansering til tross, flere norske selskaper kommer til å være på plass på Apple Watch fra dag én.

Både NSB og SAS har allerede tilrettelagt sine tjenester for Apples smartklokke, og Sparebank1 melder også at de nå er klare.

LES OGSÅ: Førsteinntrykk av Apple Watch

Få togtidene

- NSB på Apple Watch omfatter foreløpig viktige, grunnleggende funksjoner som informasjon om rutetider, seteinformasjon og ruteendringer knyttet til din reise, sier Kristin Kjøge Jansson, som er ansvarlig for digital utvikling i NSB, i en pressemelding.

Det vil altså ikke være mulig å kjøpe togbilletter fra Apple Watch, men du vil få billett- og trafikkinformasjon om den reisen du har kjøpt via NSBs billettapp, så slipper du å dra opp mobilen når du løper til togperrongen.

LES OGSÅ: Hvilke apper kan du få på Apple Watch?

Se hvilken gate flyet letter fra

SAS' app gjør omtrent det samme. Du vil få tilgang til boardingkortet ditt og få informasjon om hvilken gate flyet går fra, hvilket sete man har og avgangstiden, skriver Kampanje.

Andre flyselskaper har også annonsert løsninger til Apple Watch, deriblant American Airlines, Delta, British Airways og Emirates.

LES OGSÅ: Anmeldernes dom over Apple Watch

Sjekk saldoen

Er du Sparebank1-kunde, vil du kunne bruke Apple-klokka til å sjekke hvor mye penger du har på konto.

- De fleste ønsker å sjekke saldoen mens de er på farten. Derfor er det naturlig å tilby denne tjenesten på en enklere og mer tilgjengelig måte enn i mobilbanken. Det er bare å trykke på en knapp, så vises saldoen og siste transaksjoner på kundens brukskonto, sier mobilbanksjef Baard Slaattelid i SpareBank 1-alliansen i en pressemelding.

KLOKKEBANK: "Om jeg har råd til én øl til? Vent litt, jeg skal bare sjekke klokka". Foto: SPAREBANK1
KLOKKEBANK: "Om jeg har råd til én øl til? Vent litt, jeg skal bare sjekke klokka". Foto: SPAREBANK1 Vis mer


Det gjenstår å se hvorvidt andre banker følger etter. Sparebank1 tilbyr også klokkebank (som de kaller det) for Pebble og Android Wear.

LES OGSÅ: Så bra fungerer klokkebetaling med Apple Watch

Når kommer klokka til Norge?

For å ta i bruk de respektive Apple Watch-appene, må man oppdatere til nyeste versjon på sin iPhone.

For øvrig skriver Finans.dk at Apples smartklokke ventes å nå Danmark til sommeren.

LES OGSÅ: Apple blokkerer nordmenn fra å kjøpe Apple Watch

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!