Novero Tour er en praktisk, minimalistisk og fin hodetelefon-løsning som kombinerer behovet for håndfri tale og musikklytting. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Novero Tour er en praktisk, minimalistisk og fin hodetelefon-løsning som kombinerer behovet for håndfri tale og musikklytting. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Novero Tour Bluetooth Headset

Smart håndfrisett med bra lyd for musikk og tale.

Det finnes et utall trådløse håndfri-sett til mobiltelefoner som baserer seg på Bluetooth-teknologi, de fleste av dem er optimalisert for å gjengi tale, og sitter i ett øre.

Det finnes også løsninger som sitter i begge ørene, og dette settet fra Novero er beregnet både for musikk og tale - og har en meget diskré og kompakt utforming.

Sitter godt

I praksis er det snakk om en bøyle med lydpropper som stikker inn i det ytre øret. Der sitter de godt, selv under en ufrivillig løpetur til toget satt de som støpt under vår testperiode. Den relativt lave vekten på rundt 40 gram bidrar naturligvis til denne stabiliteten.

Når settet ikke er i bruk, kan det foldes sammen som et par briller, og får derfor lettere plass i en lomme.

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Slik fungerer det

Settet har innebygd oppladbart batteri som lades via den medfølgende ladekabelen (microUSB) og en ledig USB-port på PC-en. Fullt ladet skal batteriet holde til seks timers bruk, eller 120 timer standby.

For å få telefonen og Novero Tour til å kommunisere trådløst, holder du inne av/på-bryteren i fem sekunder. Et lys på høyre side av hodetelefonene begynner å blinke rødt og blått, og det indikerer at de er søkbare. Når du setter telefonen i søkemodus, vil den automatisk finne Novero Tour, og du kan gjøre sammenkoblingen. På vår iPhone 4 var det gjort på sekunder. Når sammenkoblingen er fullført, begynner lyset å blinke blått med noen sekunders mellomrom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er det bare å starte musikkprogrammet, for eksempel Spotify, og musikken streames automatisk til øretelefonene. På venstre side sitter volum kontrollen, og på høyre side - over og under av/på-knappen, kan du skifte spor, bakover og forover. Telefonen kan ligge i lomma, rekkevidden er oppgitt til rundt 10 meter.

Når du får inn samtaler trykker du ganske enkelt kjapt på av/på-knappen, for å «løfte av røret». Musikken dempes automatisk, og samtalen overtar. Det sitter en mikrofon nederst til høyre på bøylen, så telefonen kan bare bli liggende i lomma.

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Vurdering av kvaliteten

Å få tale på to ører er minst dobbelt så bra som å få den i én. Lyden er klar og fin, og under vår test oppfattet også personen i andre enden lyden fra mikrofonen som tydelig og passe høy.

Lydkvaliteten under musikkspilling vil vi kategorisere som midt på treet, den tåler absolutt sammenligning med de medfølgende pluggene til iPhone, og bøylen sørger for at de alltid er i god kontakt med øregangen. Helt på høyde med isolerte løsninger er lyden imidlertid ikke, spesielt mangler det litt dybde og bass - men vi gir absolutt godkjent karakter.

Det eneste ankepunktet vi har etter å ha prøvd løsningen en stund, er at du ikke har noen fleksibilitet i forhold til hvordan pluggene sitter i øret. Vi opplevde lett smerte i ørebrusken etter å ha brukt settet et par timer uavbrutt, men utelukker ikke at dette er en tilvenningssak. Det følger forresten med skumputetrekk.

Konklusjon

Novero Tour Bluetooth Headset


Novero Tour er en praktisk, minimalistisk og fin hodetelefon-løsning som kombinerer behovet for håndfri tale og musikklytting. Vi støtte ikke på noen problemer under vår test.

Prisen ligger på rundt 800 kroner i de billigste nettbutikkene. Settet finnes i både svart og hvit utførelse.

Du finner mer informasjon hos den norske distributøren Trend Distribution.