Med NoteSlate kan du notere akkurat som du gjør med penn og papir. Alt lagres på minnekort, og du kan sende det på epost om du vil. Foto: NoteSlate
Med NoteSlate kan du notere akkurat som du gjør med penn og papir. Alt lagres på minnekort, og du kan sende det på epost om du vil. Foto: NoteSlateVis mer

NoteSlate - en elektronisk notatblokk

Og prislappen blir under 100 dollar.

Til tross for all verdens hjelpemidler som bærbar PC, iPad eller mobiltelefonen, sverger fortsatt mange til den gode gamle penn-og-papir-metoden når de skal notere ting.

Det gjorde sikkert også skaperne av NoteSlate, som skal lanseres til sommeren. NoteSlate er et "elektronisk ark" som du noterer på med en medfølgende penn, og der notatene dine lagres rett på et minnekort.

For å holde kostnaden nede og batterilevetiden høy, er det lite med ekstra funksjonalitet. Du kan riktignok sende et notat som epost, men enheten lar deg ikke surfe på nettet eller gjøre andre ting som er typiske for et nettbrett.

Bare tre knapper

Enheten har tre knapper. En for å lagre, en for å se på forrige "ark" og en for å slette notatet du ser på. I tillegg er det mulig å koble i hodetelefoner og høre på MP3-filer du måtte ha liggende på minnekortet.

NoteSlate er bare 6mm tykk, og er omtrent like stort som et A4-ark. Vekten oppgis å være 280 gram, og oppløsningen på skjermen er 750x1080 piksler. Gledelig er det å se at batterilevetiden (i bruk) er 180 timer. Bruker du den to timer om dagen, vil den med andre ord ikke behøve lading før etter tre måneder.

Samleside:

Nettbrett

Den medfølgende pennen har et "viskelær" på toppen, med samme funksjonalitet som...vel...en vanlig blyant med viskelær på. Den er dessuten magnetisk, og i stedet for å måtte dytte den inn i en holder, legger du den bare på skjermen, som også er magnetisk. Det er også mulig å få NoteSlate med et solcellepanel på baksiden, slik at du slipper å drasse med deg en lader.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: NoteSlate
Foto: NoteSlate Vis mer


Åpen kildekode

I tillegg vil programvaren som kjører på NoteSlate være basert på åpen kildekode, slik at tredjeparter etter hvert kan lage mer funksjonalitet. Blant annet kommer det også støtte for PDF-lesing, samt OCR-funksjonalitet.

Og prislappen, altså - bare $99. NoteSlate planlegges lansert i juni i år og kan etter hvert bestilles fra Noteslate.com.

Etter hvert vil det også komme en NoteSlate-variant med fire farger på skjermen.