<strong><strong>BEST:</strong></strong> I en polsk test av mobilkameraer har både eksperter og folket kåret Note 4-kameraet til det beste. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
BEST: I en polsk test av mobilkameraer har både eksperter og folket kåret Note 4-kameraet til det beste. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

- Note 4 har det beste kameraet

Både ekspertene og folket enige i polsk undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Nettstedet teleguru.pl har fått hjelp av syv fotografer til å vurdere bildekvaliteten på en god håndfull populære telefoner.

Juryen sammenlignet ti motiver tatt med åtte forskjellige mobilkameraer, og for hvert bilde skulle de dele ut tre, to og ett poeng. Samtidig inviterte nettstedet også leserne til å vurdere bildene på samme måte.

Både eksperter og lesere enige

Interessant er det å se at rekkefølgen på de åtte telefonene er nesten identisk om man teller opp stemmene fra de to gruppene, selv om antallet poeng varierer noe.

Note 4 går seirende ut både hos lesere og eksperter. Rekkefølgen bak er bittelitt endret, men ingen av modellene forflytter seg mer enn én plass på lista.

Samsung Galaxy Note 4 stakk av med flest poeng både for de fem bildene i god belysning og de fem kveldsbildene. Siden det kun er mulig å oppnå tre av seks poeng for hvert bilde, vil høyeste mulige score med andre ord være 50 prosent.

LES OGSÅ: Slik er nye Samsung Galaxy S6 Edge

<strong><strong>TI UTFORDRINGER:</strong></strong> Det polske nettstedet tok ti ulike bilder med åtte kameraer.
TI UTFORDRINGER: Det polske nettstedet tok ti ulike bilder med åtte kameraer. Vis mer


Her modellene og rangeringen med andel poeng totalt, andel poeng i mørke omgivelser og andel poeng i lyse omgivelser i parentes. Lenkene tar deg direkte til Dinsides test av den aktuelle telefonen.

  1. Samsung Galaxy Note 4 (33,57% - 27,62% - 39,52%)
  2. Apple iPhone 6 (21,66% - 22,38% - 20,95%)
  3. Apple iPhone 5s (14,29% - 14,76% - 13,81%)
  4. Nokia Lumia 1020 (13,57% - 17,14% - 10%)
  5. LG G3 (8,33% - 10% - 6,67%)
  6. Sony Xperia Z3 (7,15% - 5,24% - 9,05%)
  7. Sony Xperia Z1 Compact (1,43% - 2,86% - 0%)
  8. HTC One M8 (0% - 0% - 0%)

Null poeng til HTC

Det er duket for HTC One (M8) sin største skuffelse: Kameraet. Det er rett og slett ikke spesielt bra.


Ingen av de syv ekspertene delte ut poeng til HTCs forrige flaggskip, som i disse dager blir erstattet med HTC One M9. Der er kameraoppløsningen økt fra fire til 20 megapiksler, og muligens blir det mer å glede seg over for taiwaneserne neste gang.

Detaljene og detaljert statistikk for hvert bilde kan du lese på teleguru.pl.

Her finner du Dinsides mobiltester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer