<strong><strong>JODEL FOR BILDER:</strong></strong> Norske Doplr utfordrer det anonyme sosiale nettverket Jodel med bilder i fokus. Foto: Doplr
JODEL FOR BILDER: Norske Doplr utfordrer det anonyme sosiale nettverket Jodel med bilder i fokus. Foto: Doplr Vis mer

Norske Doplr utfordrer Jodel

Lar deg dele bilder anonymt med de som er i nærheten.

Publisert
Sist oppdatert

Den tyske tjenesten Jodel er kjent for mange nordmenn. Den lar deg poste anonyme meldinger som kan sees av andre Jodel-brukere som befinner seg mindre enn 10 kilometer unna deg, selv om man også kan trikse med GPS-en på telefonen for å late som man er et helt annet sted.

Faktisk kan det se ut til at Norge er ett av landene der appen er aller mest populær, basert på statistikk fra nettstedet AppAnnie. Her har Jodel de siste månedene vært blant de aller mest populære appene i kategorien for sosiale medier i Apples App Store.

Tjenesten har dog vært i søkelyset mang en gang. På grunn av dens anonyme natur er den dessverre også blitt brukt til mobbing, bombetrusler og andre ugreie ting.

Ny norsk konkurrent

<strong><strong>DE BESTE BLIR STØRST:</strong></strong> Bilder som får mange stemmer, får større plass i visningen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
DE BESTE BLIR STØRST: Bilder som får mange stemmer, får større plass i visningen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Doplr er bare noen dager gammel, men har allerede klart å tiltrekke seg over 1.000 brukere bare i Oslo-regionen. Tjenesten minner i høy grad om Jodel, men den store forskjellen er at du her kun poster bilder som kan sees av de i nærheten, snarere enn tekst, som er Jodels hovedfokus (selv om du også kan poste bilder på Jodel).

Det går riktignok an å legge på litt tekst på hvert bilde, og på samme måte som med Jodel kan brukerne kommentere det som blir postet, og stemme opp eller ned både på bilder og kommentarer. Bilder som får mange positive stemmer, får større plass i strømmen av miniatyrbilder.

Tjenesten krever ingen registrering – man laster ned appen, og så kan man se bilder i nærheten og poste bilder selv.

Sikter høyt

<strong><strong>LAGET PÅ ÈN MÅNED:</strong></strong> Her er Doplr-teamet som har laget tjenesten på bare en måned. Fra høyre: Daglig leder Ståle Zerener Haugnæss, August André Kvernmo, Stig Zerener Haugnæss og sommeransatte Jørgen Wilhelmsen. Foto: JONAS ARCHER
LAGET PÅ ÈN MÅNED: Her er Doplr-teamet som har laget tjenesten på bare en måned. Fra høyre: Daglig leder Ståle Zerener Haugnæss, August André Kvernmo, Stig Zerener Haugnæss og sommeransatte Jørgen Wilhelmsen. Foto: JONAS ARCHER Vis mer


– Doplr gir et morsomt og spennende innblikk i det som skjer i ditt nærområde, og senker
samtidig terskelen for å dele bilder og komme i kontakt med de rundt deg, sier daglig leder i Doplr, Ståle Zerener Haugnæss, i en pressemelding.

Selskapet består også av Haugnæss' tvillingbror Stig, samt barndomskameraten August André Kvernmo og Jørgen Wilhelmsen (sommeransatt). Tjenesten er utviklet bare på én måned.

– Markedet vi sikter oss inn på innebærer høy risiko og veldig få lykkes, men det er også
det som driver oss. Målet er selvfølgelig millioner av brukere verden over, sier Kvernmo, som avbrøt det siste året av masterstudiet i datateknikk på NTNU for å følge gründerdrømmen.

Og i løpet av den lille uken appen har vært tilgjengelig, har tjenesten allerede fått innsendte bilder både fra Russland, Spania, England og flere andre europeiske land.

<strong><strong>PÅ VEI:</strong></strong> Etter en knapp uke i app-butikkene har Doplr allerede fått innsendte bilder fra Russland, Spania, England og flere andre europeiske land.
PÅ VEI: Etter en knapp uke i app-butikkene har Doplr allerede fått innsendte bilder fra Russland, Spania, England og flere andre europeiske land. Vis mer


Vil unngå upassende materiale

I brukervilkårene lister Doplr opp ganske mange ting som ikke vil bli tolerert i tjenesten.

Blant dem er mobbing/trakassering, rasisme, voldelig innhold og pornografi for å nevne noe.

– Vi er opptatt av at Doplr ikke skal bli en arena for mobbing og trakassering, forteller Stig Haugnæss til Dinside. Appene er utstyrt med varslingsfunksjoner, og tilstrekkelig med minuspoeng vil også føre til at innholdet nappes ut fra tjenesten. Selskapet har også en ansatt i sommerjobb som utvikler et omfattende modereringssystem.

Snart med filtre

Appen fremstår relativt enkel i dag, der man kun har mulighet til å knipse bilde med front- eller bakkameraet. Haugnæss kan avsløre til Dinside at kamerafiltre er på vei, slik at det blir enda litt morsommere å dele bilder.

Vi var også nysgjerrige på hvordan selskapet planlegger å tjene penger i fremtiden.

– På sikt kommer vi til å vurdere muligheter for å integrere lokasjonsbasert reklame. Det er dog en forutsetning at reklamen er relevant for brukerene, og at den ikke føles påtrengende, avslutter Haugnæss.

Vil du prøve Doplr, finner du appene her:

Doplr for iOS (App Store, gratis)
Doplr for Android (Play Butikk, gratis)

LES OGSÅ:
Norske Gobi utfordrer Snapchat
Norsk meldingsapp med suksess i utlandet
Samleside: Foto-apper

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer