Ikke alle apps har vært tilgjengelig for nordmenn på Android Market til nå. I løpet av to uker får nordmenn full tilgang.
Ikke alle apps har vært tilgjengelig for nordmenn på Android Market til nå. I løpet av to uker får nordmenn full tilgang.Vis mer

Norge får hele Android Market

Endelig kan nordmenn betale for apps!

Det er en gledens dag for mange norske Android-eiere, for i dag tikket pressemeldingen inn som sier at Google vil åpne hele Android Market for nordmenn.

Tidligere har det kun vært mulig for oss her til lands å laste ned applikasjonene som er gratis, selv om det har gått an å trikse seg til full tilgang, enten ved å roote telefonen, eller bruke et utenlandsk SIM-kort:

Samleside:

Android

Disse triksene trenger du snart ikke å ty til lenger, for i løpet av de neste to ukene ruller Google ut ikke-gratis-applikasjoner til 18 nye land. Det gjelder også på utviklerfronten, så norske Android-utviklere kan også endelig lage noe som ikke er gratis.

For tiden er det over 80.000 apps tilgjengelig i Android Market. Rundt 1/3 koster penger (kilde)

Følger du @dinside_data på Twitter, skal vi sørge for å si i fra kort tid etter at det er mulig å kjøpe apps fra Android Market i Norge.

Oppdatert: Vi holdt det vi lovet, og det ser nå ut til at de aller fleste nordmenn har fått full tilgang.