Samsung Galaxy Fold

Nordmenn blir blant de første som kan kjøpe denne

Samsungs helt spesielle brettbare mobil kan reserveres i april - og blir tilgjengelig i mai.

GALAXY FOLD: Samsungs første brettbare smarttelefon blir tilgjengelig for nordmenn i mai. Foto: Eric Risberg/AP
GALAXY FOLD: Samsungs første brettbare smarttelefon blir tilgjengelig for nordmenn i mai. Foto: Eric Risberg/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år kommer de første brettbare smarttelefonene på markedet, og Samsung er blant selskapene som er først ut. Nå annonserer det sørkoreanske selskapet at Norge er et av landene der Galaxy Fold blir først tilgjengelig.

Samsung har mulig hentet inspirasjon fra elbilverdenen og annonserer i dag at fra 26. april kan nordmenn sette seg på en reservasjonslite for å bli blant de første som får kjøpe selskapets brettbare Galaxy Fold.

I førsteomgang vil telefonen selges via Samsungs egen portal og Telia, og du kan også sjekke den ut i Elkjøp på Glasmagasinet, opplyser mobiltelefonprodusenten i en pressemelding.

Prisen på Galaxy Fold ligger på hele 21.000 kroner - en drøy tusenlapp rimeligere enn Huawei Mate X - og med på kjøpet får du Samsungs trådløse Galaxy Buds-ørepropper, et deksel utformet i kevlar og ett års forsikring gjennom Samsung Care+.

Dette er Galaxy Fold

Vi var til stede i London da Samsung i februar avduket Galaxy Fold samtidig med den nye Galaxy S10-serien, og telefone ligger an til å bli en skikkelig konkurrent til Huaweis Mate X.

Til forskjell fra Royole FlexPai, som vi tok en kikk på under CES-messen i Las Vegas i januar, har Galaxy Fold en skjerm som brettes utover, og inn når den ikke er i bruk, akkurat som en bok.

Hengselet består av små tannhjul, ikke ulikt hva Lenovo gjør med Yoga-PC-ene, som er skjult for å gi enheten et mer elegant design, forteller Samsung.

Hovedskjermen har et AMOLED-panel som er 7,3 tommer på det meste. For å gjøre den brettbare skjermen mulig, har Samsung funnet opp en ny polymer for å lage et panel som er rundt halvparten så tynt som et vanlig smarttelefonpanel.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!