Kommer vi til å bøye og tøye mobilene våre i fremtiden? Ja, hvis Nokias forskere får det som de vil... Foto: Engadget
Kommer vi til å bøye og tøye mobilene våre i fremtiden? Ja, hvis Nokias forskere får det som de vil... Foto: EngadgetVis mer

Nokias nye mobildings kan bøyes

Blir dette det neste store?

Mobiler med store, multiberøringsfølsomme skjermer har blitt en enorm suksess, og "alle" lager slike mobiltelefoner nå. Men hva blir blir det neste store innen mobile enheter? Det er dette forskere hos Nokia og andre aktører jobber med hver eneste dag, vel vitende om at den som treffer spikeren på hodet går en lys fremtid i møte.

Men for hver idé som blir en realitet forkastes hundrevis. Og selv om noen idéer når prototype-stadiet, er det ikke sikkert de blir å finne i produkter som du og jeg kan kjøpe. Men prototypen av Nokia kinetic device har i det minste vekket oppsikt.

Bøy og tøy

Denne helt spesielle dingsen ble vist fram under Nokia World Show i London nylig. Vi snakker om en mobil enhet som kan bøyes og vris på, og de forskjellige bevegelsene utfører helt bestemte oppgaver på skjermen, enten det er snakk om å bla i fotosamlingen, zoome inn og ut på bilder, eller navigere i musikk-spillelister.

Videoen under forklarer dette bedre enn ord.

Bøybar skjerm

Enheten er utstyrt med OLED-skjerm. Det har lenge vært kjent at disse kan lages så tynne at de kan bøyes. Men om produkter som dette blir å finne i butikkhyllene i fremtiden, gjenstår å se.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva tror du? Bruk debatten under.