Nokia viser nye mobiltelefoner

Nå skal Nokia vise Ericsson: Fem nye telefoner ble lansert på CeBit-messen i går, og en av dem har potensiale til å knuse populære T68.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Nokia 7210
Nokia 7210 Vis mer
Nokia 3510
Nokia 3510 Vis mer
Nokia 3410
Nokia 3410 Vis mer

Det er hyggelig å se at designavdelingen hos Nokia prøver å tenke ut noe nytt, og deres nye mobiltelefoner er i alle fall en fryd for øyet.

Først og fremst er det 7210 som tiltrekker seg oppmerksomhet, og denne telefonen vil sikkert bli den nye yndlingen blant de stilbevisste. Telefonen har både en svært aggressiv utforming på tastaturet og fargeskjerm. Det er altså den første "vanlige" Nokia-telefonen med farger, når vi ser bort fra 7650 som retter seg mot et litt annet marked. Telefonen har tre bånd, GPRS, MMS, Java, FM-radio, polyfone ringetoner og en vekt på 83 gram. Med andre ord er denne stilige lille telefonen en direkte konkurrent til Ericssons T68.

Den andre nyheten heter 3510, og ser ut som en avansert ungdomstelefon. Utformingen minner mye om 3310 med en ny utforming på tastaturet. Telefonen har mye bra på innsiden, blant annet GPRS, MMS, polyfone ringetoner og nye spill. Vekten er på 105 gram. Vi tipper at denne blir en vinner blant brukere som vil oppgradere til mer avansert teknologi, uten å måtte betale skjorta for en av de mer jålete designtelefonene.

Nokia har også en ny low-end ungdomsmobil klar, og den heter 3410. Denne telefonen har støtte for Java, som altså lar deg laste ned nye applikasjoner på en enkel måte. Utenom dette er det en ganske standard telefon med alle velkjente Nokia-funksjoner, men heldigvis er det blitt gjort noen endringer på designet, blant annet har 3410 mer avrundede knapper. Vekten er 114 gram.

Oppgraderinger

I tillegg til de tre helt nye modellene, viste Nokia også to rene oppgraderinger til eksisterende og populære modeller. Businesstelefonen, 6310, har fått en arvtager med støtte for Java. PDAfonen 9210 får også en erstatning, 9210i. Denne har blant annet mer minne, bedre nettleser (leveres av norske Opera) med innebygd Macromedia Flash og RealOne Player, samt generelle hastighetsforbedringer.

De fleste av de nye telefonene kommer i butikkene i løpet av andre kvartal 2002. 7210 kommer noe senere, i tredje kvartal. Vi gleder oss, og kommer til å teste dem når de kommer i butikkene.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!