<B>NY NOKIA-SANG:</B> Men bare på en måte. Nokia vil at <I>du</I> skal lage en av Nokias nye ringetoner, samtidig som du beholder deler av den veldig, veldig kjente originalen. Foto: Colourbox / Nokia
NY NOKIA-SANG: Men bare på en måte. Nokia vil at du skal lage en av Nokias nye ringetoner, samtidig som du beholder deler av den veldig, veldig kjente originalen. Foto: Colourbox / NokiaVis mer

Nokia vil ha ny ringetone

Og du kan lage den.

Tok du fly for en fire-fem år siden, var den første lyden du hørte etter landing, nest etter klinkende tax-free-flasker, cirka femti mer eller mindre samtidige avspillinger av en liten melodi som går omtrent slik: dada-da-da-dadada-da-da-da-da-daaaa

Greit, den veldig berømte Nokia-ringetonen er ikke så lett å gjengi med bokstaver, men den er svært enkel å gjenkjenne - irriterende lett, vil noen si. Nå skal den gamle og litt fallerte mobilstorheten fra Finland forsøke å finne et verdig alternativ til den ikoniske ringetongen, og det er du som skal gjøre det.

Originalen forsvinner ikke

Konkurransen har visse begrensninger, og den viktigste er denne: Nokia skal ikke, slik kan en få inntrykk av av å lese Engadgets lille artikkel, bytte ut sin gamle ringetone.

De vil derimot at hvem som helst skal kunne delta i en konkurranse der belønningen er å få den lille, nye melodisnutten inkludert sammen med originalen. Sangsnutten til vinneren blir å finne på "majoriteten av neste års nye Nokia-modeller", som Nokia anslår vil bli solgt i rundt 100 millioner eksemplar.

Vinnersangen blir også tilgjengelig for gratis nedlasting fra Nokias Ovi Store.

FØRST UTE: Nokia 2110 fra 1994 er den første Nokia-mobilen som kom med den svært berømte Nokia-ringetonen.
FØRST UTE: Nokia 2110 fra 1994 er den første Nokia-mobilen som kom med den svært berømte Nokia-ringetonen. Vis mer


Førstepremien er derimot på 10.000 dollar (rundt 54.000 kroner med dagens kurs), mens det også deles ut fem trøstepremier på 1.000 dollar (cirka 5.400 kroner).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er viktig å få med seg at du ikke kan lage hva som helst. Du er nødt til å inkludere den berømte Nokia ringetonen på et eller annet vis, noe de allerede innsendte bidragene på konkurransesiden vitner om.

Eller som Nokia sier det: "Låta skal være forfriskende, ekspressiv, original og kreativ, samtidig som den helt tydelig høres ut som Nokia-ringetonen."

Maks 30 sekunder

Det har i skrivende stund kommet inn 233 bidrag, og en jury bestående av åtte menn (og bare menn) plukker ut vinneren.

Bidragene kan ikke vare mer enn 30 sekunder (finnes det virkelig noen som vil høre en ringetone i mer enn 30 sekunder?). Konkurransen åpnet i forgårs, 5. september, og forblir åpen i fire uker fra åpningsdatoen.

De fullstendige konkurransereglene er publisert her. Hovedsida for konkurransen finner du her.