Nokia-sjef Stephen Elop og Microsoft-sjef Steve Ballmer presenterte i kveld norsk tid nye Lumia 920. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelse
Nokia-sjef Stephen Elop og Microsoft-sjef Steve Ballmer presenterte i kveld norsk tid nye Lumia 920. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelseVis mer

Nokia presenterer Lumia 920

Stephen Elop åpnet Nokia World i dag med lansering av nye WP8-modeller.

I kveld ble Nokias årlige Nokia World-konferanse sparket i gang, som tradisjonen tro blir åpnet av toppsjef Stephen Elop og presentasjon av nye produkter.

Nokia Lumia 920 ble raskt avduket som den nye toppmodellen. I følge Nokia skal dette være den mest innovative smarttelefonen i verden, med PureView-teknologi til kamerabildene og trådløs lader slik at du bare kan legge telefonen på en "matte".

– Lumia 920 tar bedre bilder og video enn enhver konkurrerende smarttelefon, hevder Nokias Jo Harlow og trekker spesielt frem egenskapene i svakt lys. Med blenderåpning på f/2,0 og optisk bildestabilisering, hevder Nokia å kunne holde lukkertiden fem ganger så høy som øvrige telefoner i markedet og fortsatt få samme skarphet selv om man er litt ustø på hånda. Dette er altså fordelaktig i de tilfellene der motivet ikke beveger seg.

Forbedret navigasjon

Navigasjon står også høyt på skrytelista. Det har Nokia vært gode på lenge, og kartverktøyet til Nokia tilbyr nå blant annet sving-for-sving-navigasjon, støtte for å laste ned kart til bruk når man ikke er tilkoblet internett, informasjon om kollektivtrafikk etc.

Nokia presenterer Lumia 920


City lens er en augmented reality-app som lar deg se byen gjennom telefonen og få opp informasjon om restauranter og andre severdigheter.

Neste punkt var det Nokia kaller PureMotion HD+, som hevdes å være "bedre enn HD-oppløsning", hva det måtte bety. Skjermstørrelsen på Lumia 920 er 4,5 tommer over diagonalen. I tillegg skal skjermstyrken være svært god og justere ikke bare lysstyrken, men også fargebalansen i forhold til omgivelsene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Denne kan du til og med se på i ørkenen, hevder Harlow.

Batteriet har 2000mAh kapasitet og kan altså lades trådløst. Nokia støtter her Qi-standarden for trådløs ladning slik at telefonen vil være kompatibel med flere ulike ladeløsninger her. Systembrikken er en Snapdragon S4, og prosessoren er dobbeltkjernet og snurrer på 1,5GHz. Nokia Lumia 920 har også NFC-støtte.

Et interessant aspekt her i kalde Norge er det Nokia kaller "Super sensitive touch". Telefonen er i stand til å oppdage brukerens berøringer selv om hun har hansker på.

Lillebror Lumia 820

Nokia benyttet som forventet også anledningen til å presentere Lumia 820. Her kan bakdekselet fjernes slik at du kan bytte det ut med en annen farge, og skjermen er 4,3 tommer over diagonalen. Også denne støtter trådløs lading, men det må kjøpes som ekstrautstyr.

Nokia presenterer Lumia 920


Her er spesifikasjonene:

Nokia Lumia 920
* 4,5" Nokia PureMotion HD+ IPS-skjerm med Super Sensitive Touch (kan brukes med hansker)
* 2000mAh batteri, integrert trådløs lading (Qi)
* 1,5GHz dobbeltkjerneprosessor (Snapdragon S4)
* 8,7Mp kamera med Nokia PureView-teknologi
* 1080p HD-filming / 720p på frontkameraet
* 1GB RAM, 32GB internminne (ikke minnekort)

Nokia Lumia 820
* 4,3" ClearBlack OLED-skjerm, 800x480
* 1650mAh batteri med støtte for trådløs ladning (kjøpes som ekstrautstyr)
* 1,5GHz dobbeltkjerneprosessor (Snapdragon S4)
* 8Mp kamera (ikke PureView) med 1080p filming
* 640x480 frontkamera
* 1GB RAM, 8GB internminne, støtte for minnekort

Priser og lanseringsdato er ikke klart ennå.