Nokia MP3 Music Kit

Nokia har lansert en musikkpakke som gir mobilen skikkelig fet lyd. Men har ikke Nokia skjønt at man også skal ringe med mobilen?

Musikk er tydeligvis det store i mobilindustrien i år. Musikkmobilene kommer på løpende bånd fra de fleste store produsentene, men det hjelper jo ikke for alle de som har andre mobiltelefoner. Derfor har Nokia kommet med en musikkpakke som fungerer på Series 60-modellene til selskapet.

Man får et minnekort på 512 megabyte, en adapter til vanlige hodetelefoner, en USB-plugg og et par gode Sennheiser-hodetelefoner. Alt som skal til for å få mobilen til å virke som en fullverdig MP3-spiller.

Enkelt med USB

Med et minnekort med 512 MB har man plass til omtrent 150 sanger, selvsagt avhengig av hvor god kvalitet det er på dem. Dette betyr at man har mer enn et tosifret antall timer med musikk, noe som er mer enn nok for de fleste.

Fordelen med denne pakken er at det følger med en USB-plugg til minnekortet. Ved å putte denne i PC-en kan man enkelt flytte musikk frem og tilbake fra minnekortet. En veldig enkel og elegant løsning.

Kraftig lyd

Vi har testet Nokia MP3 Music Kit på en Nokia N70 og vi må si vi er imponert over lyden. Nå virker det som om N70 har en veldig god lydmodul, men med Sennheiser-hodetelefonene blir det enda bedre. Lyden virker faktisk bedre enn på noen av de siste iPod-modellene til Apple.

Med adapteren som følger med pakken kan man også bytte ut de medfølgende hodetelefonene med sitt eget sett. Selv om dette kan virke litt unødvendig da de som følger med som sagt er meget bra.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer


Tungvint grensesnitt

Men det er langt fra bare fryd og gammen med denne musikkpakken. Det første er at selve brukergrensesnittet på mobilen er fryktelig tungvint. Man må for eksempel lage en spilleliste (som også er en ganske tungvint affære) for å kunne gå frem og tilbake mellom sanger.

Det kan da ikke være så vanskelig å la systemet gå automatisk gjennom minnekortet og legge det inn en total spilleliste, men det har Nokia tydeligvis ikke tenkt på.

Selve MP3-spilleren har fått en ansiktsløftning i Nokia N70 og fungerer meget bra, med muligheter til å spole, gå frem og tilbake i spillelistene og styring av volum. Merkelig nok opplevde vi imidlertid at noen sanger ble spilt i én spiller, mens andre sanger ble spilt i en annen MP3-spiller.

Punkt to er at dersom man får en innkommende samtale er man nødt til å koble ut hodetelefonene og adapteret for å kunne snakke. Det er helt hårreisende at Nokia ikke har kommet med en bedre løsning når hovedfokuset for en mobiltelefon tross alt er å snakke.

Kjøp en musikkmobil

Som sagt er vi meget fornøyd med både lyden og måten man kan legge musikk over på minnekortet. Men Nokia MP3 Music Kit fungerer aldeles for dårlig i forhold til innkommende samtaler og når det gjelder spillelister.

Er man interessert i musikk på mobilen bør man nok heller gå for en dedikert musikkmobil. Det har tross alt kommet en rekke gode alternativer i det siste, blant annet Sony Ericsson W800i.

Se flere bilder av Nokia MP3 Music Kit