– Nå vil vi få Lumia-serien ut til enda flere, med rimelige priser, sier Nokia-sjef Stephen Elop. Og billig blir det - startpris på 112 kroner! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
– Nå vil vi få Lumia-serien ut til enda flere, med rimelige priser, sier Nokia-sjef Stephen Elop. Og billig blir det - startpris på 112 kroner! Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Nokia med nye billigmobiler

Nokia 105, Nokia 301, Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 720.

Av alle utstillerne på Mobile World Conference i Barcelona i år, var det kanskje Nokia det var knyttet mest spenning til. Gigantene HTC og Samsung var så og si ikke til stede, tross alt.

Men det var ikke stort Nokia hadde å vise frem da de gikk på scenen mandag morgen.
Det handlet nesten utelukkende om billigmobiler.

»Ut til flere»

– Vi tok et modig standpunkt da vi lanserte Nokia Lumia 920: Vi sa det var den mest innovative smarttelefonen noensinne, sa Nokia-sjef Stephen Elop på pressekonferansen.

– Og den ble godt mottatt, som Windows Phone sitt flaggskip. Mange har forsøkt å kopiere den, men vi har i stedet gjort noe modig: Vi har utvidet med nye modeller som Lumia 820. Og nå skal vi få Lumia-serien ut til enda flere, med rimelige priser, fortsetter han.

To nye Lumia-er

Billig og enkelt skal det være fra Nokia nå. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Billig og enkelt skal det være fra Nokia nå. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


De to nye Lumia-modellene heter Nokia Lumia 520 og Lumia 720. 520 blir den billigste Lumia-modellen noensinne, med en veiledende pris på 139 euro før skatt. Du får en dobbelkjernet prosessor på én gigahertz, og en skjerm som kan brukes med hansker. Det skal visst alle skjermene til Nokia ha om dagen, for både 520 og 720 får denne funksjonen.

Lumia 720 er hakket over, og skal være den første Nokia-telefonen som er unibody, og støtter minnekort. Prisen blir rundt 249 euro.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er det lite å melde, annet enn at den lange Lumia-rekken nå har blitt enda lenger. Alle de lanserte mobilene skal komme til Europa, senest i løpet av årets andre kvartal.

15 euro-mobil

Nokia kommer også med to nye Symbian-mobiler: Nokia 105 og Nokia 301. Her snakker vi skikkelig billige mobiler, med tastatur.

Nokia 301 er den mest avanserte av de to, med en prislapp på 65 euro. Nokia 105 skal koste så lite som 15 euro - altså 112 kroner med dagens kurs! En hundrelapp og litt vekslepenger, altså. Her har vi rett og slett ikke noe særlig spennende å melde om disse, men de kan sikkert være fine for de som vil ha en ekstratelefon, eller en billig julegave til bestemor.

Nokia-apper til alle

Den beste nyheten på årets pressekonferanse, var at Nokia-appene nå skal ut til flere.
Windows Phone 8 fikk Nokia-kartene, men ikke Nokias kartapper. Nå skal Nokias kart-, navigasjon- og kollektivtransport-app ut til flere mobiler, ikke bare Nokia-telefoner.
Nøyaktig hvilke telefoner, og når, sa Nokia ingenting om. På denne måten håper de å kunne forbedre tjenestene sine, ved å hente inn data fra enda flere brukere.