Nokia Lumia 620

For 1.800 kroner får du en Windows Phone 8-modell som faktisk duger.

FOR UNGDOMMEN: Nokia Lumia 620 kommer i voldsomme farger, koster lite og er enkel å bruke. Så den kan være et godt valg for ungdom som skal få sin første telefon.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FOR UNGDOMMEN: Nokia Lumia 620 kommer i voldsomme farger, koster lite og er enkel å bruke. Så den kan være et godt valg for ungdom som skal få sin første telefon. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Er det en billig Windows Phone-mobil du er ute etter, ville vi ventet til Nokia låner oss Lumia 620" skrev vi da vi testet Nokia Lumia 820, som utmerket seg hverken som spesielt billig eller spesielt imponerende.

LES OGSÅ:

har Nokia lånt oss 620, og den nye Lumia-familien består her til lands av tre testede modeller:

Det er ingen tvil: Nokia Lumia 620 kan med rette kan kalle seg Nokias nye billigmodell.

Men er en splitter ny Windows Phone 8-telefon fra Nokia til bare 1.800 kroner ved lansering for godt til å være sant?

Enkelt design, enkel skjerm

Nokia Lumia 620 har et enkelt design, som det er vanskelig å mene noe som voldsomt om. Den ser rett og slett helt grei ut, og er såpass rundt i kantene at den er god å holde. Sammen med sine beskjedne 11,5 centimeter over havet og fyldige 1,1 centimeter rundt midjen fremstår den som en solid klump.

Selv var vi ikke spesielt begeistret for den "snørrgrønne" fargen på vår testmodell, men Lumia 620 kommer heldigvis i mer sobre habitter, som gul og sort.

Er det en skikkelig pen Windows Phone du er ute etter? Sjekk ut HTC Windows Phone 8X!

Tilkoblingsmessig byr ikke Lumia 620 på overraskelser, og har det en Windows Phone alltid har, altså USB og lyd, samt låseknapp, kameraknapp og volumkontroll. Alt ligger der det skal, så igjen: Designmessig er Lumia 620 helt grei. Nokia vet hva de gjør.

Her ser du Nokia Lumia 620 fra alle bauger og kanter:

Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke

LCD-skjermen har ikke spesielt mye å skryte av, med sine 800 ganger 480 piksler. Den kan heller ikke brukes med hansker, slik de andre Lumia-modellene kan. Men for 1.800 kroner gjør skjermen en helt allright jobb.

BEDRE FRA NOKIA: Windows Phone 8 er aller best når Nokia legger ved sine løsninger. Slik som på Nokia Lumia 620.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BEDRE FRA NOKIA: Windows Phone 8 er aller best når Nokia legger ved sine løsninger. Slik som på Nokia Lumia 620. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Den beste Windows Phone-opplevelsen

Nokia Lumia 620 kjører Windows Phone 8. Og Windows Phone liker vi fortsatt godt, til tross for åpenbare svakheter, som savnet etter en rekke apper og spill vi ofte bruker på konkurrerende operativsystemer.

Heldigvis har Lumia-modellene tilgang på Nokias egne apper. Mange av dem følger med i pakken, mens andre lastes ned fra appbutikken. Du får for eksempel en kartløsning som banker Microsofts ned i støvlene, en musikkapp som strømmer gratis og relevant musikk og morsomme bildeverktøy.

Les mer om dette her: Test av Nokia Lumia 920

Alt i alt gir Lumia 620, i likhet med de andre Lumia-modellene, den klart beste Windows Phone-pakken på markedet. Uten sammenlikning, faktisk, da konkurrentene ser ut til å ha gitt opp det å gi Windows Phone-kundene deres unike, morsomme og kraftige løsninger.

HEISANN: Med en "snørrgrønn" Nokia Lumia 620 i bybildet blir du i alle fall lagt merke til.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HEISANN: Med en "snørrgrønn" Nokia Lumia 620 i bybildet blir du i alle fall lagt merke til. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Kraftig for prisen

Windows Phone yter nydelig på samtlige telefoner vi noen sinne har testet, og Lumia 620 er ingen unntak.

Standardappene glir silkemykt, og nettleseren like så. Apper som Facebook og Twitter har heller ingen problemer med de doble prosessorkjernene på 1 GHz hver. Også spill fungerer for det meste uten problemer. 2D-spill som Amazing Alex glir mykt, og 3D-spill som Asphalt 7 Heat fungerer helt greit, selv om sistnevnte har hatt problemer med stabiliteten.

STØTTER MINNEKORT: Nokia Lumia 620 har helt greit med minne for prisen, og lar deg utvide kapasiteten. Den rare tilkoblingen på toppen fester seg til hodetelefon-pluggen, som sitter i dekselet.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
STØTTER MINNEKORT: Nokia Lumia 620 har helt greit med minne for prisen, og lar deg utvide kapasiteten. Den rare tilkoblingen på toppen fester seg til hodetelefon-pluggen, som sitter i dekselet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Du vil merke at du ikke sitter med noen toppmodell til 5.000 kroner, men i vår testuke var aldri ytelse et problem.

Batteri nok

Lumia 620 leveres med 8 GB minne, hvorav omlag 5 GB er ledig. Dette er lite, men ikke uhørt lite, og telefonen støtter minnekort slik at du kan kjøpe deg mer minne når du trenger det.

Batteritiden på 620 er upåklagelig. Den leveres med et skarve 1.300 mAh stort batteri, men som alltid er tallenes tale av begrenset verdi, da telefonens beskjedne spesifikasjoner krever lite strøm og bidrar til at det aldri har vært noe problem å komme seg gjennom dagen, og vel så det.

Du kan ikke vente deg like god lyd ut av hodetelefonene dine som på for eksempel HTCs toppmodeller, men vi har likevel kost oss i vårværet med Spotify og Porta Pro-hodetelefoner. På samtaler gjør også Lumia 620 en helt fin jobb, og vi har ikke hatt problemer med dekningen.

Hatt problemer med å få tak i Porta Pro i det siste? Her har du forklaringen

Greit kamera

Kameraet på en mobil til 1.800 kroner kan nødvendigvis ikke være imponerende, og det er heller ikke kameraet på Lumia 620. Telefonen tar fine bilder i dagslys, helt greie bilder i dunkel belysning og beksvarte bilder i mørket. Blitsen rekker ikke spesielt langt, men hjelper deg innendørs.

Under ser du et knippe bilder tatt med Nokia Lumia 620. Du kan se eksempler i full oppløsning her og her.

Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke

Lumia 620 er hverken imponerende eller skuffende i prisklassen sin. Til gjengjeld leveres den som sagt med morsomme kamerafunksjoner konkurrentene ikke har, for eksempel animasjonsappen Levende Bilde. Lumia 620 har dessuten frontkamera, noe som ikke er en selvfølge på såpass billige mobiler, og den tar helt fine mobilvideoer.

Her ser du en video tatt i 720p med Nokia Lumia 620:

Billig og bra

Nokia Lumia 620 er en billigmodell hvor alt er på stell: Designet duger, ytelsen duger, kameraet duger, batteriet duger og ikke minst: Prisen er faktisk lav.

ANBEFALT PRODUKT: DinSide anbefaler Nokia Lumia 620 om du er på jakt etter en skikkelig billig mobil.
ANBEFALT PRODUKT: DinSide anbefaler Nokia Lumia 620 om du er på jakt etter en skikkelig billig mobil. Vis mer

Tidligere har vi testet billigmodeller som ikke har vært så spesielt billige, og som dermed heller ikke har fått så spesielt gode karakterer. Men med prislappen Nokia har klart å presse seg ned til, omlag 1.800 kroner i de billigste butikkene, fortjener Lumia 620 faktisk skryt.

For Windows Phone er et perfekt operativsystem for en billigmodell. Du slipper den luggende ytelsen man kan oppleve på billige Android-telefoner, og får en god brukeropplevelse nærmest uansett hva slags maskinvare du kjører.

Test av tre Android-er til under 1.000 kroner – Sony Xperia Tipo, Samsung Galaxy Y og Huawei Ascend Y 201 Pro

Dermed har vi ingen problemer med å anbefale Nokia Lumia 620 til deg som er på utkikk etter en billigmobil til familiens yngste. Eller en liten klump til de gangene du ikke ønsker å ta med deg din 5.000 kroner dyre juvel.

Om det så er for søndagens fuktig skogstur, eller lørdagens fuktig bytur.

Men merk deg dette: HTC Windows Phone 8S har nå falt fra 2.500 kroner til 1.800 kroner, og det er også en fin telefon

Testresultat

Nokia Lumia 620

Terningkast 5

Gjør en fin jobb på alle områder – til en lav pris.

Imponerer ikke på noen områder.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!