Nokia lanserer tøffe 3G-telefoner

Nokia annonserte i dag tre nye mobiler med vekt på foto, video, musikk og spill. En av modellene har en harddisk på 4 GB!

De tre nye telefonene støtter 3G-nettet, og bygger på operativsystemet Series 60. De tre blir de første mobiltelefonene i den nye N-serien fra selskapet. Og omsider ser det ut som om Nokia er i ferd med å forlate de kjedelige firetalls-modellnumrene.


Nokia N90 multimedia

Denne modellen skal være i stand til å ta meget gode bilder. Oppløsningen på bildebrikken er 2 megapiksler, og optikken er signert Carl Zeiss. I tillegg skal kameraet kunne ta opp video i en kvalitet som matcher VHS, heter det i en pressemelding fra selskapet. Telefonen har et sprekt design, og blir tilgjengelig i løpet av andre kvartale 2005.

Nokia N91 multimedia

Her er det musikk som er i sentrum. Telefonen har innebygd harddisk på 4 GB(!), og skal kunne lagre inntil 3000 sanger i CD-kvalitet. Telefonen har en rekke tilkoblingsmuligheter, og støtter i tillegg til 3G også WLAN, Bluetooth og USB2.0. Denne telefonen kommer på markedet først mot slutten av 2005.

Nokia N70 multimedia

Denne omtale som verdens minste Series 60-telefon, og kan blant annet by på 2 megapiksels kamera, epost, html-nettlser musikkspiller og FM radio i stereo. Denne telefonen kommer i butikkene i tredje kvartal i år.

DinSide Data kommer tilbake med flere detaljer etter hvert.