Nokia lanserer Lumia 625

Billig 4G-mobil med 4,7-tommers skjerm. Oppløsningen er likevel overraskende lav.

Her er nye Nokia Lumia 625, en telefon for deg som ønsker stor skjerm uten at det koster skjorta. Foto: Produktbilde
Her er nye Nokia Lumia 625, en telefon for deg som ønsker stor skjerm uten at det koster skjorta. Foto: Produktbilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nokia har lansert Lumia 625, den største Lumia Windows Phone-telefonen hittil, med en skjerm på 4,7 tommer.

Til tross for skjermstørrelsen har Lumia 625 både en pris og spesifikasjoner som gjør at den er rettet mer mot det lavere prissegmentet i smartmobilmarkedet.

Lav oppløsning

Det er trolig årsaken til at telefonen har en oppløsning på bare 800x480 og en punkttetthet på 201 ppi, hvilket ikke er spesielt høyoppløselig sammenlignet med eksempelvis 1080p-skjermene i toppmodeller som HTC One og Samsung Galaxy S4.

Telefonen er en slags oppfølger til billigmodellen Lumia 620 fra desember i fjor, som kunne skilte med en 3,8-tommers skjerm, riktignok med samme oppløsning. En så mye større skjerm høres derfor ikke lovende ut med tanke på skarpheten.

Hvis du er skeptisk, lover Nokia imidlertid at skjermen på nykommeren skal være så følsom at den reagerer på både negler og hansker, og den skal også ha funksjoner som forbedrer lesbarheten i sollys, noe som kan være et pluss.

Finnenes nye toppmodell, Lumia 925, har igjen en 4,5" skjerm med 1280x768 oppløsning.

Billigmodell med 4G

Lumia 625 har utskiftbare deksler i fem forskjellige farger.
Lumia 625 har utskiftbare deksler i fem forskjellige farger. Vis mer


På innsiden av Lumia 625 finner en 1,2GHz Qualcomm Snapdragon S4-prosessor, 512MB RAM og 8GB internminne som kan utvides opptil 64 GB ved hjelp av et eksternt minnekort. Det er omtrent det samme som Lumia 620, og i vår test opplevde vi ytelsen her som helt grei.

Telefonen støtter imidlertid raskere mobilsurfing over LTE, hvilket gjør den til en av de billigere 4G-telefonene å få tak i om dagen. Den kan også skilte med Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS og Glonass samt Bluetooth 4.0. Den kommer dessuten med et batteri på 2.000mAh hvilket Nokia lover skal gi 23 timers samtaletid og opptil 6,8 timer med videoavspilling.

På baksiden av telefonen finnes det et 5MP-kamera som kan ta opp video i 1080p i 30 bilder per sekund. Ikke akkurat 41MP-kameraet i Nokias nye monster-kameramobil, Lumia 10200. Nokias egne kamerapper som Smart Cam, Cinemagraph og Panorama følger med.

Les også: Nå er 4G-krigen i gang

Utskiftbare deksler

Lumia 625 vil også leveres med den nyeste Amber-oppdateringen av Windows Phone 8. Som tidligere Lumia-modeller er 625 av plast, og den kommer med utskriftbare deksler i fargene grønn, gul, oransj og svart.

Lumia 625 kommer ifølge Nokia til å slippes i begynnelsen av september. Veiledende pris er 2.300 kroner.

Om man får mye skjerm for pengene, kan derfor diskuteres. Samsungs Windows-toppmodell Ativ S har en 4,8-tommers 720p-skjerm samt bedre spesifikasjoner, og koster i skrivende stund 2.300 kroner, så på papiret virker dette som et bedre kjøp, selv om man ikke får alle ekstragodene Nokia tilbyr.