Nokia lanserer billig touch-mobil

Musikk, video, og sosiale medier i sentrum.

Det dukker stadig opp nye mobiltelefoner med touch-skjerm, nå begynner de også å innta de lavere prisklassene.

1500 kroner

Nyheten Nokia 5230 er et godt eksempel på nettopp dette. Dette er en rimelig modell, ikke ulik 5800, som har fått en prislapp på 149 euro (vi tipper 1500 kroner her hjemme), men med bra utvalg av funksjonalitet likevel.

Telefonen benytter S60 operativsystem, og har fått en stor 3,2" bredskjerm, 2 megapiksels kamera, innebygd aGPS-støtte, samt 3,5mm lydutgang for vanlige øretelefoner. Batterilevetiden er oppgitt til 33 timer ved kontinuerlig musikkavspilling.

En egen kontaktmeny viser små bilder av opp til 20 av de nærmeste vennene og skal i følge Nokia gi lett adgang til dem og kommunikasjonshistorikk, som e-post, anrop, bilder og oppdateringer av sosiale media.

Denne reklamevideoen viser telefonen i bruk.


Netthandel uten WLAN

Modellen kommer med installert klient mot Ovi Store, Netcoms nettbutikk for blant annet musikk og programmer, men merk at den ikke har trådløst nettverk-støtte, sannsynligvis en av grunnene til at prisen kan holdes så lav.

Telefonen måler 111 x 51.7 x 14.5mm og veier 113 gram, og blir tilgjengelig i seks forskjellige farger når den kommer i butikkene i 4. kvartal.