Nokia-kart på iOS

Nokia Here lar deg også laste ned kart slik at du ikke trenger nettilgang. Men så veldig imponert er vi ikke.

Nokia har lansert sin kartløsning, Here, for iOS.
Nokia har lansert sin kartløsning, Here, for iOS.Vis mer

Det skapte stor furore blant iOS-brukerne da Apple tuppet ut Google Maps til fordel for sin egen løsning. Apple-kartene har fått mye tyn siden lanseringen, og til slutt var toppsjef Tim Cook nødt til å beklage på vegne av selskapet om at kartene ikke holdt mål.

Mens iOS-brukere venter på at Google får lansert sin egen kart-app, finnes det også andre muligheter. Vi har tidligere sett på den sosiale kartløsningen Waze, og forleden dag slapp også Nokia sin «Here»-app i App Store. Nokias kartløsning er gratis å laste ned og gratis i bruk.

Last ned kart

En kjekk mulighet med Nokias kartapplikasjon er at den tillater deg å laste ned et kartutsnitt til telefonen, slik at du slipper å bruke datatrafikk; kjekt hvis du for eksempel skal på tur til utlandet der det som kjent kan være ganske dyrt å være på nett.

Inntil 10MB kan lastes ned, og du velger selv kartutsnittet som skal lastes ned til telefonen din. Detaljnivået varierer med hvor stort kart du valgte, men under ser du for eksempel hvilket detaljnivå du kan forvente når du laster ned stor-Oslo:

Nokia-kart på iOS


Du kan dog kun ha én slik "pakke" av gangen, så om du vil laste ned et annet kartutsnitt, slettes det første.

Les også: Last ned kartet på forhånd (Android)

Til alltid å ha vært gode på kart, må vi si Nokia skuffer litt med denne iOS-appen. Grensesnittet føles ikke helt up-to-date, kartene føles noe «uskarpe» og er også av varierende kvalitet. Satelittbildene over Oslo er for eksempel greie nok, mens de i Moss ikke er i nærheten av å bidra med noe merverdi overhodet:

Nokia-kart på iOS


Navigasjon bare når du går (!)

Nokia-kart på iOS


En annen snodig begrensning er at såkalt «turn-by-turn»-navigasjon (altså der du får beskjed om å svinge til høyre eller ta til venstre ut av rundkjøringen) kun er tilgjengelig om du går, og ikke når du kjører bil.

Gangruter er begrenset til 50 kilometers lengde, så hvis du skal ut på langtur med bilen, vil du ikke kunne sett den i «gå-modus» heller.

I de store byene (i hvert fall i Oslo) har Nokia Here også informasjon om kollektivtrafikken, og om hvilke trikker og t-baner som går hvor. Vi får dog ikke opp noe trafikk når vi velger «live traffic view», så dette er sannsynligvis ikke gjeldende i Norge ennå.

Nokia Here har foreløpig to stjerner i App Store og er ikke noen god erstatter for Apple-kartene i våre øyne. Vil du laste ned og prøve selv, finner du lenka under:

Nokia Here (App Store, gratis)