Nokia annonserer N97

Er den kraftigste mobiltelefonen hittil, i følge selskapet.

Nokia selv omtaler N97 om en mobil datamaskin, "utstyrt for å endre vår internetthverdag".

- Datamaskinen har utviklet seg fra desktop til laptop, og nå har vi den i lomma. Nokia N97 er den kraftigste mobile datamaskinen hittil, sier Klas Ström, produktsjef i Nokia Skandinavia

Internett i fokus

Som vi forstår av ordlyden dreier det seg om en meget kraftig og avansert mobiltelefon, og ikke uventet står internettfunksjoner i høysetet. Samtidig annonserer Nokia oppgraderte, gratis posisjoneringstjenester via Internett, nye vennetjenester, samt utvidede epost- og lynmeldingsløsninger, og alt skal gå hånd i hanske med den nye telefonen.

Nokia annonserer N97

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På innsiden har telefonen lagringsminne på 32 GB, og har også en microSD-spalte. De største microSD-kortene har en kapasitet på 16 GB i skrivende stund. I følge Nokia har telefonen utmerkede musikkegenskaper og full støtte for Nokia Music Store, og batteriet skal holde til kontinuerlig musikkavspilling i 1 1/2 dag.

Ekte bredskjerm

N97 har en 3,5 tommers berøringsskjerm med bredde:høydeforhold på 16:9 , og har også et utskyvbart, fullt tastatur. 5 megapiksels kamera med Carl Zeiss-optikk er også på plass, og det skal også være mulig å ta opp video i ekte 16:9 bredformat.

Flere tekniske detaljer finner du her.

Nokia annonserer N97


Men hvis du nå skulle få lyst på N97 til jul må vi dessverre skuffe deg, telefonen er ventet her hjemme en gang i løpet av første halvår N97, skriver Nokia i en pressemeldingen.

Prislappen vil ligge på rundt 550 euro, eller 4900 kroner, uten abonnementsbinding.

Her er våre tester av noen av de mest nærliggende konkurrentene:
Blackberry Bold
Sony Ericsson Xperia X1
Apple iPhone 3G