ENDA EN: Nokia Lumia 900 er oppfølgeren til Nokia 800. Det ligger litt i navnet.  Foto: Nokia
ENDA EN: Nokia Lumia 900 er oppfølgeren til Nokia 800. Det ligger litt i navnet. Foto: NokiaVis mer

Nokia 900 annonsert

Nokia lanserer splitter ny Windows Phone 7-modell, før ankomst til Norge.

Nokias satsning på Windows Phone 7 (WP7) blir tilgjengelig i Norge når Lumia 800 og Lumia 710 ankommer landet 1. februar.

Les også: Test av Nokia Lumia 800 - den beste WP7-mobilen

Nå har selskapet lansert enda en WP7-modell: Lumia 900.

Ryktene om telefonen har allerede florert i forkant av CES-messen, og da finnene la kortene på bordet stemte de godt overens med det vi allerede antok.

"Same, same, but different"

Lumia 900 kjører samme design som Lumia 800, og før den: N9.

Les også: Test av Nokia N9 - en kortlivet raring

Den største forskjellen, bokstavelig talt, er skjermen. 800-modellen hadde 3,7 tommer, mens 900 får 4,3 tommer. Det er altså ingen "monstermobil" som HTC Titan, som har hele 4,7 tommer stor skjerm. Men Lumia 900 blir et alternativ for de som heller vil ha litt større skjerm enn litt mer plass i lommen. Oppløsningen er dog ikke mulig å endre i WP7, så man må forholde seg til de samme 800 ganger 480 pikslene. Til gjengjeld er det den samme AMOLED-skjermen i 900 som i 800, en skjerm vi likte godt da vi testet 800-modellen.

STØRRE: Nokia Lumia 900 er større enn Nokia 800, men ser prikk lik ut, og har samme spesifikasjoner med unntak av LTE-støtte.  Foto: Nokia
STØRRE: Nokia Lumia 900 er større enn Nokia 800, men ser prikk lik ut, og har samme spesifikasjoner med unntak av LTE-støtte. Foto: Nokia Vis mer


Ytelsesmessig skal ikke 900 ha flere hestekrefter enn forgjengeren; den har like stort arbeidsminne (512 MB), like stort internminne (16 GB) og like mange megahertz (1,4 GHz). Qualcomm Snapdragon-prosessoren er en oppgradert modell, men ifølge Nokia Conversations skal dette være for å utnytte LTE-nettverk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lumia 900 blir nemlig den første Nokia-modellen som støtter raskt mobilt bredbånd, eller LTE (også ofte kalt 4G, selv om definisjonene her ofte går litt i hverandre).

900-modellen har også fått plass til et kamera i fronten, noe Lumia 800 manglet.

Les også: Disse to Nokia WP7-modellene blir lansert i februar

Bare i USA

Så til de dårlige nyhetene: Foreløpig er modellen kun tilgjengelig på den amerikanske operatøren AT&T.

Til DinSide forteller Nokia Norge at det ikke foreligger noen planer om andre markeder ennå. Men bare tiden vil vise om også vi får glede av den nye modellen.

- Introduksjonen av Nokia Lumia 900 med AT&T er enda en viktig milepæl i vår pågående utrulling av vår nye globale smarttelefon-strategi, sier Amerika-direktør Chris Weber i Nokia i en pressemelding.

- Lumia 900 er designet spesielt med USA i tankene, og samarbeidet med AT&T, sammen med andre nyheter, starter en ny daggry for Nokia i USA.

Alle CES-nyhetene fra DinSide finner du her!

Her er Nokia introduksjon til mobilen: