Nokia 8910

Vil du ha en mobiltelefon som skiller seg litt ut? Denne nye luksusmodellen fra Nokia vil tiltrekke seg oppmerksomhet når du spiser middag på Bagatelle, men er det egentlig en bra telefon?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

88xx-serien til Nokia har tradisjonelt vært dyre telefoner og eksepsjonelt lekre å se på. Serien fortsetter nå med en ny modell som har fått navnet 8910, og den har fått et design som skiller seg kraftig fra de tidligere, sølvfargede utgavene.

LES OGSÅ:

8910 er laget i titan, et materiale som skal være både solid og ekstremt lett. Dekselet har fått en behagelig, sort farge, men det mest interessante er hvordan telefonen er bygd opp. Den består av to deler – et lokk og selve enheten. Du holder i lokket, og trykker på to knapper som befinner seg på hver sin side av det. Da glir selve telefonen frem og tastaturet kommer til syne. Det hele ser unektelig stilig ut, med blått bakgrunnslys på displayet og sølvfargede metalltaster.

Vi gir telefonen toppkarakter når det gjelder utseende, og den vil helt sikkert bli en vinner hos de brukerne som ønsker seg en mer diskret og eksklusiv stil.

Liten, men ikke like lett

image: Nokia 8910

Størrelsesmessig tilsvarer 8910 de velkjente 8310-telefonene, og er altså ganske så liten – men minimalt lengre og bredere enn 8310. Skjermen er også av samme format. 8910 er derimot tyngre enn 8310, og veier 112 gram mot de mer behagelige 83 grammene til 8310-telefonen. Vi synes ikke den noe høyere vekten er så plagsom, og den bidrar også til å gi telefonen en litt mer solid følelse.

Praktisk bruk

Til tross for sitt lekre utseende, har 8910 en del upraktiske løsninger. Det er for eksempel vrient å få opp lokket bak for å sette inn batteri og SIM-kort. Det største problemet er imidlertid de smale tastene – spesielt den nederste raden er vanskelig å trykke på. Dessuten er de laget av metall, og følgelig hardere enn plast- eller gummitaster. Dette er ikke noen optimal løsning for flittige SMS-brukere.

Alt tatt i betraktning, telefonen føles solid og er stort sett behagelig å bruke, men de problematiske tastene trekker helhetsinntrykket noe ned.

Batterilevetiden oppgis til å vare på rundt 300 timer, som er bra. Vi har ikke hatt anledning til å måle dette nøyaktig, men vi har hatt telefonen på i flere døgn uten at det har kommet til uttrykk på batteriindikatoren.

image: Nokia 8910

Funksjonalitet

Det er ikke bare utvendig at telefonen vekker oppmerksomhet, den har nemlig også god funksjonalitet på programvaresiden. Selvfølgelig er alle klassiske Nokia-funksjoner med, men operativsystemet er blitt oppgradert. Det første man legger merke til er at skjermen støtter flere gråtoner, og følgelig er de vanlige menyikonene mer ”fargerike”.

image: Nokia 8910

Telefonen har fire spill, Snowboarding, Snake II, Bantumi og Pairs II, kalenderen er av den gamle sorten som kun viser én dag om gangen, og 8910 har også full GPRS-funksjonalitet. Den lille skjermen er imidlertid ikke optimal for nettfunksjonalitet. Ellers har telefonen to bånd, prediktiv SMS og plass til 500 navn.

Den viktigste nyheten for mer gadget-orienterte brukere er at 8910 har støtte for trådløs Bluetooth-kommunikasjon innebygd. Det er funksjonalitet vi er veldig for, og et stort pluss for telefonen.

Konklusjon

Nokia 8910 vs. 8310
Nokia 8910 vs. 8310 Vis mer

Nokia 8910 er en god telefon, som både ser bra ut og er over gjennomsnittet når det gjelder teknologisk innhold. Vi mener likevel at den blir sluppet litt for sent: Telefoner med avanserte funksjoner som fargeskjermer, polyfoniske ringelyder, innebygd radio og annet snadder, begynner allerede å bli vanlige. 8910 har ingen av disse mulighetene og likevel koster rundt 7.000 kroner. Vi mener at hvis du først skal bruke så mye penger, bør du vurdere en litt mer fremtidsrettet mobil.

Den store fordelen med 8910 er at det er ikke en massemarkedstelefon, og har du den vil du nok skille deg ut. Er du opptatt av dette og design generelt, er 8910 et godt alternativ.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!