<strong>EKSTREMT:</strong> Denne mobilen, Nokia 808 PureView, har 41 megapiksler kamera. Smak litt på den.  Foto: Nokia
EKSTREMT: Denne mobilen, Nokia 808 PureView, har 41 megapiksler kamera. Smak litt på den. Foto: Nokia Vis mer

Nokia 808 PureView har 41 megapiksler

Annonserte Nokia 808 PureView, Nokia Lumia 610 og Sasha-modeller. Og Nokia Lumia 900 kommer til Norge.

Publisert
Sist oppdatert

– For ett år siden sa vi at Nokia skulle ut på en ny reise for å lage fantastiske mobile enheter. I dag lanserer vi vår fjerde Lumia-modell, smartere mobiler og en ny linje av nye tjenester, sa Nokia-direktør Stephen Elop på årets Mobile World Conference (MWC).

Der annonserte de både nye modeller og gamle modeller med nye markeder.

Nokia 808 PureView

41 megapiksler, på en mobil? Vi trodde først dette var en misforståelse, men neida: Nokia 808 PureView er en mobil med 41 megapikslers kamera og Carl Zeiss-optikk.

Meningen er ikke å ta bilder med 41 megapiksler. Meningen er å bruke alle pikslene til å få bedre bilder, ikke nødvendigvis større. 808 bruker "oversampling", som betyr at kameraet kan sette sammen opptil syv piksler til én piksel, og resultatet skal bli støyfrie og klarere bilder, selv med lite lys.

Man kan også bruke noe de kaller "Creative Shooting Mode" til å ta bilder i 38 megapiksler og så velge området man vil bruke til det lagrede bildet. På denne måten kan man beskjære bilder og "zoome" uten å miste kvaliteten.

Telefonen er forøvrig også nettopp det; en telefon. Nokia 808 PureView kjører Symbian Belle, har en AMOLED-skjerm på fire tommer og en 1,3 GHz prosessor. På en kameramobil som dette skulle man kanskje tro at det fulgte med masse minne, men Nokia gir deg ikke mer enn 16 GB, med mulighet til ekstra minnekort på opptil 32 GB.

Her forklarer Nokia hvordan den skal fungere:

Nokia Lumia 900 til Norge

Vi har allerede sett Nokia Lumia 900; en større versjon av DinSides favoritt Lumia 800. Windows Phone 7 (WP7)-modellen har foreløpig kun vært tilgjengelig i USA, men Nokia tar den nå ut i verden.

Les også: Slik blir Nokia Lumia 900

Lumia 900 har samme design som 800, men AMOLED-skjermen er 4,3 tommer stor i stedet for 3,7 tommer.

Les også: Test av Nokia Lumia 800

"Nokia Lumia 900 vil finne veien til norske butikkhyller. Vi kommer tilbake med mer informasjon om den lokale salgsstarten når det er klart" skriver produktsjef Bjørn Egil Brekke i Nokia på deres pressesider.

Foreløpig antar han at den kommer i hyllene i andre kvartal, altså en gang etter 1. april, og vil koste rundt 480 euro, altså omlag 3.600 kroner.

Slik ser den ut Lumia 900 ut:

Nokia Lumia 610

Lumia 610 skal bli den aller billigste Lumia-telefonen, og få en pris på rundt 1.500 kroner. Altså billigere enn Lumia 710, som koster en tusenlapp mer og fikk terningkast fire av DinSide nylig.

Les også: Test av Nokia Lumia 710

"Nokia Lumia 610 kommer i fire ulike farger, så her er det litt å velge mellom" forteller Brekke.

Mobilen leveres med fem megapiksler kamera, en 3,7 tommer stor LCD-skjerm, 800 MHz-prosessor og kjører WP7. Denne skal også selges i Norge.

Her presenterer Nokia nyheten:

Nokia Asha 302, 203 og 202

Tradisjonen tro gir også Nokia ut mobiler som ikke er beregnet for vesten, men "voksende markeder" som Asia og Sør-Amerika.

"Hvor er de raskest voksende markedene for mobiler?" spør Nokia på bloggen sin.

"Det er ikke USA og Vest-Europa, det er sikkert" svarer de seg selv.

Asha-modellene får ikke de raskeste prosessorene, de feteste skjermene og de mest moderne kameraene, men blant annet tastaturer og Symbian-grensesnitt.

Her er en video av Nokia Asha 302, med fullt tastatur:

Flere ferske saker fra MWC 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer