Nokia 6610

Synes du Nokia 7210 er alt for flashy? Da er muligens den nye 6610 det perfekte valget.

Publisert
Nokia 6610

Da 7210 kom i butikkene for rundt en måned siden, høstet den en del kritikk for det noe snåle tastaturet. Mens vi mener at tastaturet til 7210 slett ikke er verst, og etter kort tids tilvenning fungerer svært bra, forstår vi noe av denne skepsisen. 6610 er Nokias svar på kritikken – teknisk sett er telefonen helt identisk med 7210, men med et mer tradisjonelt utseende og tastatur.

Flott med farger

Som 7210, har også 6610 en god fargeskjerm med 128x128-oppløsning, og støtte for 4096 farger. Denne skjermen er blant de bedre og skarpere vi har sett, selv om det finnes konkurrenter som byr på flere farger. Bildekvaliteten er uansett bedre enn hos storselgeren Sony Ericsson T68i. Skjermen fungerer også like bra innendørs som utendørs.
Telefonen har polyfoniske ringetoner, som har både høy kvalitet og god lyd.

Takket være muligheten for nedlasting av Java-spill og programvare, er du ikke begrenset til det som følger med telefonen. Det er enkelt å laste ned nye applikasjoner fra diverse nettsteder og installere dem. Du kan på samme måte laste ned diverse bakgrunnsbilder, operatørlogoer og ringetoner, og alle disse legges i en ny menykategori som heter Galleri. Derfra styres alt som har med multimediainnhold å gjøre, komplett med lenker til nedlastningsnettsteder.

Støtte for MMS er på plass, men denne er noe begrenset. Du kan motta fullstendige MMS-meldinger, men kan ikke sende dem. Du kan sende meldinger med bilde, men kan ikke legge ved lyd – noe som tross alt ikke er fullstendig multimedia.

Nokia 6610

Selve menysystemet er også helt likt 7210, og baserer seg på den klassiske Nokia-løsningen. Nå er imidlertid alt i farger, noe som selvsagt er mye penere enn før. En del nye elementer er med: Den allerede nevnte Galleri, Programmer, der du kan legge inn nedlastede applikasjoner, og Radio – som lar deg høre på radio via det medfølgende headsettet. Lydkvaliteten på dette er god, og heldigvis i stereo. Headsettet brukes også til handsfree-løsning. For øvrig har telefonen en god høyttalerfunksjon, som kan brukes både under samtalen og når du hører på radio. Det forutsetter imidlertid at headsettet fremdeles er koblet til, da det fungerer som antenne.

Til slutt: 6610 har andre bakgunnsbilder og ringetoner enn 7210.

Deilig å bruke

Nokia 6610

De som kritiserte 7210 på grunn av tastaturet, får i alle fall ingen grunn til å rakke ned på 6610. Denne telefonen er svært behagelig å bruke, med store, tradisjonelle taster og et tydelig markert fireveis navigasjonsknapp. Designet for øvrig er lite spektakulært, men stilig. Vårt testeksemplar har et kremhvitt deksel, med sølvfarget tastatur. Deksler kan selvsagt byttes ut. Telefonen kjennes solid og vellaget, du skjønner fort at dette ikke er noen billigmodell. Telefonen veier ikke mer enn 83 gram, og er meget kompakt.

Ikke perfekt

Nokia 6610

Det var en del ting vi opplevde som problematiske med 7210, og den samme kritikken gjentar vi også i dette tilfellet. Først og fremst har mobilen ikke Bluetooth, noe som kunne vært inkludert når man først betaler over 4.000 kroner for en telefon. Det er ingen støtte for talestyring eller stemmeopptak, og vi savner flere muligheter for å legge et personlig preg på menyene – du har forskjellige fargeskjemaer å velge mellom, men ikke stort mer. Utover dette har den det meste av tekniske nyvinninger, som GPRS, HSCSD og tre bånd
for bruk over hele verden. Hadde den hatt Bluetooth, ville det vært en tilnærmet perfekt telefon.

Konklusjon

Hvis du har lyst på en ny Nokia-mobil (og kan leve uten Bluetooth), men synes 7210 blir for jålete, er 6610 et svært godt valg. Et stilig utseende som likevel ikke skiller seg for mye ut, god skjerm, god lyd og mange funksjoner gjør telefonen til et hyggelig, men noe dyrt kjøp. Telefonen koster fortsatt over 4.000 kroner, hadde prisen vært litt lavere ville vi anbefalt den til de fleste.

Les forøvrig vår grundige test av Nokia 7210 her.

Klikk her for å finne din nye mobiltelefon!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer