Nokia 6510

Det siste tilskuddet til Nokias profftelefoner, Nokia 6510, har innebygget lommebok. Men hva skal du med en lommebok du ikke kan bruke? Vi har satt telefonen på prøve.

Nokia 6510(til venstre). Mer diskret og elegant enn sin bror 8310 eller bare kjedeligere?
Nokia 6510(til venstre). Mer diskret og elegant enn sin bror 8310 eller bare kjedeligere? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi tester GPRS-telefoner, og nå har vi kastet oss over Nokias 6510. Telefonen er dualband og har også høyhastighets dataoverføring, HSCSD.

LES OGSÅ:

Ergonomi

Telefonens taster er veldig behagelige, gir god respons og er betraktelig mindre slarkete enn på storebroren 8310. De to telefonene har de samme funksjonstastene, men disse er større, og sitter tettere på 6510. Dette gjør at det er litt lettere å bomme på 6510, men på grunn av tastenes utforming, virker ikke dette som noe stort problem. Du blir raskt vant til å føle deg frem på tastaturet.

Skjerm

Skjermen på 6510 er den samme som på 8310, men Nokia 6510 har en ny, spesiell, blå bakgrunnsfarge som gjør at det er enklere å se skriften på displayet. Blåfargen kan synes litt snodig, men gir utrolig bra kontraster og leservennlighet.

Menystyring

Menyen er uforandret på Nokias nyeste telefon, og fungerer på samme måte som tidligere. Navigeringstasten i midten øverst styrer menyen.

Batterikapasitet

Nokia 6510 har en stand-by tid på mellom 100 og 350 timer, avhengig av om du bruker radioen. Taletiden er beregnet til mellom 2 timer og 15 minutter og 4 timer. Dette tilsvarer Nokia 8310, men er mindre enn på Ericssons toppmodell, T68.

Funksjoner

Funksjonene på 6510 er de samme som på 8310, inkludert radio. For å få fult utbytte av radioen må du kjøpe et hodesett med to ørepropper. Dette følger med som standard på Nokia 8310, men er tilleggsutstyr til 6510.

Du kan ikke betale noe med lommeboken, men du kan lagre dine små hemmeligheter.
Du kan ikke betale noe med lommeboken, men du kan lagre dine små hemmeligheter. Vis mer

I tillegg har telefonen noe helt nytt, nemlig en innebygget lommebok. Denne skal etterhvert, når tjenestene kommer, hjelpe deg å betale varer med mobiltelefonen din. Dette er også mulig med telefoner som ikke har denne funksjonen, men det er litt mer jobb.

Foreløpig kan du ikke foreta kjøp med telefonen, og lommeboken fungerer mer som en liten safe. Ved å taste inn ditt personlige passord kommer du inn på i et område der du kan lagre passord og annen sensibel informasjon. I så henseende fungerer lommeboken utmerket.

Med Nokia 6510 får vi en ny kalender fra finnene.
Med Nokia 6510 får vi en ny kalender fra finnene. Vis mer

Kalenderfunksjonen har Nokia endret, og det med stort hell. I 6510 får du se en hel måneds kalender når du går inn på funksjonen. Dette virker mye mer oversiktlig, og du slipper å bla deg frem og tilbake for å finne en dato som ligger litt frem i tid.

Pris

Nokia 6510 kan du få for rundt 4.000 kroner uten nytegning av abonnement. Dette er noe rimeligere enn 8310, og circa 1.000 kroner billigere enn Ericsson T68, Siemens SL45 og Motorola v66.

Konklusjon

Nokia 6510 er ikke mye annet enn en litt revidert utgave av 8310. Den har alle funksjonene vi finner på 8310. I tillegg har den et passordbeskyttet område for dine små hemmeligheter og en kraftig forbedret kalender. Med mindre du liker porno-looken på 8310 bør du kjøpe 6510. Den er ikke veldig spennende, men det skal den heller ikke være. Den er funksjonell og diskret. Eneste minus får den for at dobbelt hodesett ikke medfølger som standard.