Nokia 3510

Nokia 3510

Den nye ungdomstelefonen til Nokia ser ut som et typisk medlem av 3xxx-familien, men på innsiden er den faktisk mer komplisert enn som så.

Publisert

Nokia kom nylig med to lavpristelefoner som skal erstatte den enormt populære 3310-modellen. De to heter 3410 og 3510, og vi har konsentrert oss om den mer avanserte av de to.

Det er klart at Nokia ikke ville gå for langt vekk fra basisdesignet til telefonene, og 3510 ser i hovedsak meget velkjent ut. Den er imidlertid litt lengre enn 3310, dette på grunn av en større skjerm. Ellers er knappeoppsettet noe annerledes, telefonen har nå fått separate knapper for menyene og for å ta av eller legge på røret – en løsning vi finner på de mer proffe telefonene.
Når det gjelder fargeløsningen på vårt testeksemplar, er vi litt mer i tvil – telefonen er brun, med en gul av/på-knapp, noe vi ikke finner spesielt estetisk. Det finnes imidlertid nok av andre deksler på markedet, så dette bør ikke være noe stort problem.

Hva er nytt?

Det kanskje mest interessante med denne telefonen er at den er blant de første tilgjengelige modellene som støtter polyfoniske ringelyder. Dette betyr at signalene for innkommende samtale, melding, samt lydene til spillene, består nå av flere lyder som etterligner forskjellige instrumenter. Dette innebærer at ringetonene rett og slett høres ut som musikk og ikke piping. Dette er en klar forbedring fra lydkvaliteten vi er vant til, og en funksjon vi er helt for.

Nokia 3510

Polyfoniske ringelyder vil nok etterhvert bli vanlig på alle telefoner som kommer ut, og per i dag har de aller fleste produsenter annonsert modeller som har denne funksjonaliteten. Nokia 3510 er likevel den første telefonen vi har prøvd som faktisk har denne muligheten.

En annen nyhet er at Nokia 3510 kan motta MMS-meldinger. MMS har det vært mye snakk om, og denne teknologien skal være en arvtager til dagens SMS-meldinger. Med MMS er det mulig å sende bilder, lyd eller videoklipp, og de fleste mobilprodusentene satser tungt på at dette er fremtiden. MMS-mulighetene til 3510 er imidlertid meget begrenset, først og fremst fordi telefonen ikke har fargeskjerm – noe som reduserer kvaliteten på bilder. MMS er uansett vanskelig å teste foreløpig, da det ikke akkurat finnes så mange MMS-telefoner på markedet enda. Det er i alle fall gratis å sende MMS-meldinger ut sommeren, hvis du har abonnement hos Telenor. Vi synes uansett det er bra at 3510 har mulighetene for mottak av MMS – de som kjøper telefonen i dag får en slags mulighet til å være med på MMS-bølgen.

Nokia 3510

Spill er en nødvendiget for mange ungdommer, og 3510 har fem å velge mellom: Kart Racing, Space Impact II, Dance 2 Music, Link5 og Bumper. Spillene har forbedret lyd takket være de polyfoniske mulighetene.

Det har også dukket opp noe nytt i menyen, nemlig Organiserer, som kombinerer alarmfunksjonalitet og kalender under én oppføring.

I bruk

Selv om telefonen er større enn 3310, passer den temmelig godt i hånden. Dessuten er den lettere enn 3310 – 108 gram, mot 134. Tastene er i alle fall store og passer helt perfekt til SMS-tasting – faktisk enda bedre enn 3310.

Det er faktisk også mulig å bytte tastatur til et som er bedre tilpasset spill – men som også fungerer fint til vanlig bruk.

Garvede 3310-brukere kan ha noen problemer med å venne seg til at 3510 har flere funksjonstaster, men vi synes løsningen er mer praktisk.

Nokia 3510

Generelt sett synes vi telefonen er like lett å bruke som alle Nokia-produkter, og de store tastene gjør i tillegg bruken enda mer behagelig.

Standbytiden er oppgitt til å vare 13 dager, det er plass til 500 navn i telefonboken, telefonen har to bånd og GPRS.

Konklusjon

Prisen på 3510 er rundt 2.000 før subsidering, og det synes vi er ganske god valuta for pengene. Er du gått lei av din 3310 og har lyst på en oppgradering som ikke koster skjorta, kan denne telefonen være en god løsning. SMS-avhengige vil nyte de store og gode tastene, de polyfoniske ringetonene er gøy, skjermen er stor og tydelig... Dette er på mange måter den perfekte tenåringsmobilen akkurat nå, men ikke for all evighet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer